Gandul lui Balan

Spitalul Sāpoca-un fel de Românie mai micā.

Un bețiv care nu ar fi trebuit internat în secția de psihiatrie, s-a supārat peste māsurā din cauzā cā s-a trezit cu un diliu în pat.
Ce-a fācut bețivul?

Profitând de somnul adânc al personalului dar și de faptul cā zuzele i-au lāsat la îndemânā stativul metalic pentru soluțiile pefuzabile, bețivul s-a pus pe treabā. În doar douā minute a mierlit cinci pacienți și a rānit grav alți opt.
Ei ce spuneți? Nu știu de ce, dar privind la o scarā ceva mai mare, parcā am mai auzit povestea asta. Fiți atenți!

O tanti care nu ar fi trebuit internatā la Victoria, a scāpat de cāmașa de forțā și s-a regāsit pe ea dupā ce haimanaua care o timora a fost transefaratā la o altā secție ceva mai specialā și mult mai rācoroasā.
Profitând de somnul adânc al națiunii dar și de faptul cā lingāii din partid i-au lāsat la dispoziție sceptrul sāfului de govern, un fel de stativ metalic tip Sāpoca, tanti s-a pus pe treabā și în numai doi ani a mierlit cinci instituții fundamentale (jandarmeria, poliția, justiția, sānātatea și învāțāmântul), rānind grav celelalte ministere.

Ei ce spuneți? Numārul victimelor colaterale este în continuā creștere, iar tanti se mirā și se zvârcolește de durere în timp ce se preumblā prin Modova cu elicopterul.
Nașpa moment. Sāpoca, o Românie ceva mai micuțā.