Pareri

Pasajul Letea. Miros înţepător de urină. Din nou impracticabil! Video!

Am trecut astăzi din nou prin pasajul Letea. Încă de la intrare un miros înţepător de urină parcă vroia să mă oprească în a-l inspecta. Am continuat totuşi să parcurg lungimea lui oarecum rapid şi să filmez.

Pereţii sunt mai „coloraţi” decât la ultima vizită, acum 3 luni şi mirosul înţepător mă face să înţeleg de ce la suprafaţă am surprins cam 10 persoane în 3 minute traversând calea ferată fix pe acolo pe unde nu ar trebui. În primăvară a fost montat gardul ce vroia să fie o „piedică” în calea celor ce fac acest lucru dar el a fost rupt şi furat în doar 5-6 zile. Administraţia a declarat că pentru a asigura paza acestui pasaj cu 4 agenţi de la Locală, în ture ar duce la costuri prea mari. Probabil că nu mai mari decât vieţile oamenilor ce riscă traversând pe deasupra.

Mă întrebam a cui e vina în cazul peisajului dezolant din pasaj şi parcă nu-mi pot explica. M-aş uita în curtea administraţiei oricum incompetente în ultimii 3 ani dar parcă oamenii din zonă au distrus micul aranjament făcut de Necula acum 2 ani. Se strofocase el să dea un var alb şi să spele pasajul, a pus agenţi la gheretă pe care apoi i-a scos şi atât le-au trebuit tembelilor care n-au wc acasă. Nu pot afirma nici în spiritul comunistului cu orientări ruseşti, Bibire că ăştia ar trebui puşi la zid şi bătuţi cu biciul că nu suntem la Moscova. Asta declară el într-un articol de tembel despre ăia care strânsese sute de saci de gunoaie din nu ştiu ce zonă. Că cică-s tembeli voluntarii şi că ăia care aruncă ar trebui bătuţi cu biciul. Poate chiar împuşcaţi, nu-i aşa bibirică?

Nu! Nu trasul glonţului în cap e soluţia pentru a ne civiliza câtuşi de puţin ci mai degrabă atitudinea noastră a tuturor celor care ne dorim civilizaţie. Să luăm atitudine şi să nu mai asistăm pasivi la nesimţirea ăstora.

Pasajul Letea a ajuns aceeaşi ruină şi are acelaşi peisaj dezolant ca în 2016. Necula n-a reuşit să-l pună în funcţiune deşi îşi luase angajamentul să reuşească asta. Aşadar ne aşteptăm oricând să mai asistăm la o tragedie sub podul Narcisa, una care poate genera o soluţie viabilă, soluţie pe care n-o putem găsi noi ci ăia pe care i-am ales.

2 thoughts on “Pasajul Letea. Miros înţepător de urină. Din nou impracticabil! Video!

Comments are closed.