Comunicat de presa

178 de infracţiuni, 1110 de sancţiuni aplicate, 31 de persoane băute la volan şi 148 de permise de conducere reţinute. Bilanţ de weekend!

În perioada 12-15 august a.c., poliţiştii băcăuani au fost la datorie şi au acţionat cu fermitate, pentru ca sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să fie petrecută de cetățeni într-un climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi acţiuni speciale au executat, zilnic, misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 12-15 august a.c.

În urma acțiunilor desfășurate polițiștii au depistat în flagrant 25 de persoane, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni, au confiscat bunuri în valoare de 2640 de lei şi au fost sesizaţi cu privire la 178 de infracţiuni. Polițiștii au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, sancționând atât încălcarea normelor de conviețuire socială cât și nerespectarea normelor rutiere.

Astfel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii au aplicat 1110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 653.118 lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abateri de natură economică, iar 224 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 842 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 323 pentru depășirea limitei legale de viteză, 31 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice şi 488 pentru alte abateri.

Față de 148 de conducători auto s-a dispus măsura complementară a reținerii permisului de conducere, dintre care 73 pentru viteză și 29 pentru alcool. În alte 22 de situații s-a luat măsura retragerii certificatului de înmatriculare.