Elsa și Francois două franțuzoaice care au început să iubească România în 5 săptămâni!

Cine nu a fost măcar o dată în frumosul ținut al Bucovinei? Un loc unde liniștea veghează asupra peisajelor de basm. Acolo le-am întâlnit pe Francois și Elsa, două franțuzoaice, mamă și fiică, care au poposit în locul unde eram cazați.

Văzând că nu prea reușeau să se înțeleagă cu gazda, aceasta neștiind prea bine limba engleză, mi-am întrebat soțul dacă reușește el să înțeleagă ceva. Și încet încet am reușit să aflăm ce vor.

Vroiau să stea două nopți într-o cameră iar în următoarea zi să viziteze mănăstirile din Bucovina.

Le-am îndrumat ca pe moment să viziteze Mănăstirea Voroneț care era cea mai apropiată și chiar ne-am oferit să le ducem noi până acolo. Au acceptat și ne-au zis că înapoi vor veni pe jos.

La întoarcere am reușit să vorbim mai mult cu ele. Chiar dacă erau obosite după atâta drum, am discutat cam o oră și jumătate.

Am aflat ca erau din Paris și sunt în România de cinci săptămâni. Au aterizat la București, iar de acolo au avut de străbătut un traseu lung: Sulina, Brașov, Oradea, Sighetu Marmației, Borșa… mai multe locuri din nordul țării nu mai rețin exact și s-au oprit în Bucovina. Cu ce v-ați deplasat în tot acest timp?,, Am mers cu ce am putut, autostop, microbuz, tren. În unele zone am fost nevoite să ajungem făcând autostopul pentru că ori trenurile nu au legătură, ori microbuzele erau de 2 ori pe zi”

Dar în principiu le-a plăcut. După turul mănăstirilor, făcut împreună și fiind foarte bucuroase că nu au mai fost nevoite sa facă autostopul, ajunși unde eram cazați, după o masă copioasă le-am rugat să ne spună ce părere și-au făcut despre români și România și să le transmită acestora câteva cuvinte prin intermediul blogului nostru.

Nu mă pricep la engleză prea bine dar măcar am încercat 🙂