Pareri

„Salut, sunt Dragos Luchian, poti vorbi sau deranjez?”

Sună telefonul. Numărul nu îmi era cunoscut dar răspund. „Salut, sunt Dragoş Luchian, poţi vorbi sau deranjez?”. Asta mi-a plăcut, adică mi-a plăcut abordarea unui om care ştie să te respecte indiferent că tu ai scris despre el cândva într-un fel în care l-ai acuzat/criticat.

Mă aşteptam sincer să înceapă să mă „certe” pentru ceea ce am scris în articolul cu scandalul din Mărăşeşti 100A. N-a fost aşa, dimpotrivă, îmi spune că îmi apreciază verticalitatea şi că ar dori să-mi spună punctul de vedere în acest scandal şi atât. Duc o discuţie de câteva minute bune în care îmi explică detaliile legate de acel teren şi de ceea ce vrea KFC să facă acolo. „Doamna profesoară” despre care vorbeam în articol e soacra lui şi îmi spune că a intrat în gura unui grup de protestatari fără nici o vină, e o femeie care a muncit şi a reuşit să strângă bani cât să fie proprietară pe una din parcelele de acolo şi că a fost delegată ca administrator al terenului pentru că dumneaei e cea mai aproape de Bacău în comparaţie cu ceilalţi proprietari.

„Eu mi-am chetuit banii pe alte investiţii, în special cu Topaz, nu aş fi avut bani şi nici nu mi-am dorit o investiţie acolo dar soacra mea în schimb a avut posibilitatea. Scandalul a fost dus în zona politică pentru că e momentul ăla când dă bine în favoarea celui care îşi doreşte o ascensiune în acest sens deşi nu poţi câştiga nimic pe plan politic cu acest subiect.”

„Sunt necesare o mulţime de autorizaţii pentru acel proiect din Mărăşeşti 100A şi nu cred că poate bănui cineva că aş fi putut aranja cu toate instituţiile abilitate ce le eliberează. Toate avizele sunt ok şi nu e prezentată realitatea exactă din acea zonă. Sunt 15 metri distanţă între bloc şi modulul KFC! E o minciună să spui că maşinile trec pe sub geamul locatarilor şi nu se prezintă realitatea. Există o mulţime de băcăuani care îşi doresc şi aşteaptă acest KFC Drive şi nu cred că e o idee rea să avem şi în Bacău aşa ceva mai ales că ar fi al 3-lea deschis în toată ţara după Bucureşti şi Cluj. Acea zonă dacă e să recunoaşteţi, a fost una lăsată în paragină şi neîngrijită deşi acum se strigă în gura mare că e un ditamai spaţiul verde.”

L-am întrebat dacă articolul i se pare jignitor în ceea ce o priveşte pe soacra dumnealui şi dacă şi-ar dori să-l şterg.

„Nu, nicidecum, nu de asta te-am sunat. Am vrut doar să-ţi dau nişte detalii despre ceea ce e real şi să înţelegi că scandalul nu e ceea ce doresc unii să pară. Nu sunt eu de vină că soacra mea are la un moment dat mai mulţi bani decât mine şi nici că a dorit să investească acolo. Şi cred că a căzut în mijlocul unui scandal în care nu merită. Cei care o cunosc ştiu ce caracter are şi nu poate gândi negativ”.

Faptul că n-a zbierat, n-a urlat şi n-a înjurat, aici putând să-l dau exemplu pe Javriliu care vroia să pară Dumnezeu în faţa muribundului de la Urban Bacău, faptul că a dorit doar să explice situaţia şi nimic altceva, faptul că mi-a urat spor la scris şi că apreciază verticalitatea nu face decât să mă convingă (în afara oricăror vinovaţii legate de zona politică administrativă a trecutului) de faptul că există şi politicieni care coboară şi la nivelul cetăţeanului de rând fără să încerce a etala supremaţia. Aici îl pot da exemplu pe Cătălin Grigoriu care nu s-a putut „coborâ” la nivelul Radio Easy pentru a accepta invitaţia într-o emisiune live televizată. Tipul ăstuia de om i se pare că lumea se măsoară în bani şi atât. Repet, lăsând la o parte orice părere personală legată de Dragoş Luchian, în discuţia de astăzi am intrat şi am ieşit egalul dumnealui şi asta m-a mulţumit.

De o parte se susţine una, dumneavoastră aţi avut răbdarea să-mi explicaţi varianta personală şi bunele intenţii. Nu ştiu şi nu mă pricep să judec cele două „imagini” prezentate însă cert este că am rămas impresionat de abordarea pe care aţi avut-o. Acum vor veni pesedeii să-mi spună că m-au cumpărat şi peneliştii după ce sunt „putrezit” în USR. 🙂

Până la următorul articol critic, vă admir intervenţia de astăzi dle Luchian.

6 thoughts on “„Salut, sunt Dragos Luchian, poti vorbi sau deranjez?”

 1. Domnul Luchian era un simplu spectator… Fiind preocupat de spectacol, a lasat onorabila doamna profesor ca la varsta de peste 70 de ani sa se zbuciume cu proiectul KFC. Poate se voia a fi o surpriza de la bunica pentru nepotel si a lasat exclusivitate. Ei bine, nu a reusit pana la capat sa arunce in arena respectabila doamna pe care o pretuiesc sincer si nici pe fiul dansului sa se fi-va infrupta din „combinatia” asta. Intr-o zi, unul dintre ei ne va multumi, cetatenilor, mie sau copiilor mei ca nu i-am lasat cu urme de murdarie pe maini. Ramasitele zilei de 30 august…, dar nu se stie…

 2. Domnule Luchian, ati ajuns purtatorul de cuvant al KFC pentru ca vad ca bacauanii isi doresc sa aiba asa un KFC in Bacau… Apoi, in clubul matusilor Tamara si ale lui Codrin Stefanescu ati intrat cu brio prin aceasta declaratie. Pana la momentul cand nu ati mai rezistat sa stati ascuns si ati inceput sa ma contrati pe fermapolitica.ro, toate erau bune si frumoase in mediul de business politic in care activati. Nu m-am ocupat niciodata de interesele d-voastra cel putin pentru faptul ca nu mi-ati inspirat neincredere, dar va asigur ca aceasta afacere nu va va iesi pentru ca sunt caile incurcate si pentru ca, ghinion, chiar eu locuiesc pe Panselelor, unde v-am si vazut cu ochii mei de cateva ori cand „inspectati” zona cu Mercedesul. asa cum l-am vazut si pe viceprimarul Scripat care nu va ofera semnatura cu toata presiunea pusa pe 30 iulie in biroul primarului. Sincer, nu ma intereseaza jocurile voastre politice pentru ca dovedit este ca politica este o mizerie la noi ori dumneavoastra m-ati dezamagit maxim ca si contracandidat in mai 2016 cu ceea ce ati spus la finalul dezbaterii organizate pe scena teatrului Bacovia de catre Consiliul Judetean al Elevilor. Sper ca va mai amintiti?! pentru ca eu am inregistrarea facuta de gazde si nu este de ordin moral. In fine, uitati ca „CINEVA sau CEVA POLITIC” ar fi in spatele opozitiei acesteia pentru ca suntem doar cetatenii printre care dl. Melinte, eu cu tot cu familiile noastre.
  Inca o data, tot respectul pentru doamna profesor Manole Viorica, soacra dumneavoastra si sotul dumneaei, fostul meu diriginte din liceu, dar i-ati bagat intr-o chestie pe care nu o merita pentru niciun prieten fie el si din Franta si sper ca intelegeti ce va transmit acum.
  Pentru linistea tuturor, va rog sa va reconsiderati proiectul si sa va cresteti copiii in mod vertical si cu pretuire fata de semeni si ceea ce ne inconjoara. Nu merita!

 3. I-as propune stimabilului domn Luchian sa ne explice subiectul “halda fosfogips”…. Sau la fel sa va sune pe dumneavoastră sa o explice. Lumea nu a uitat implicarea dumnealui.

 4. Domnule Luchian, când nu poti sa justifici argumentat unele lucruri, atunci pentru o buna „impresie artistica” te retragi si nu mai continui dialogul. Sunt multe întrebări la care ar trebui să răspundeți încă de când erați viceprimar al orașului si „dirijati” bugetul local, dar…se pare ca nu vreti sa o faceti. Daca sunteti asa corect, de ce nu continuati dialogul?

  1. Urban Bacau e locul unde fiecare poate aduce explicatii in caz ca doreste. Suntem dispusi sa postam opiniile fiecaruia dintre voi atat timp cat ele nu folosesc cuvinte vulgare, ca tot ma intreba un prieten ce anume ar incalca politica site-ului. Doar limbajul decent! Puteti critica sau acuza folosind un limbaj decent si noi aprobam. Nu aprobam niciodata vulgaritatile.

 5. Dragos Luchian, in lumea civilizata faci ce doresti pe terenul tau, cu conditia sa nu deranjezi vecinii. In cazul de fata proprietarii terenului au taiat fara mila peste 50 de arbori, Directia Agricola Bacau a dat un aviz de taiere a nucilor INCALCAND prevederile legilor in vigoare (pe care l-a retras ulterior). Discutii cu vecinii? Niciodata. Acum, KFC, desi solicitat de locatari, nu a binevoit sa aiba nici o discutie cu proprietarii vecini. Deranjeaza acest proiect vecinii? Nu stiu, insa poate-i intrebati pe ei, d-le Luchian! Si pentru a fi corecti, m-am uitat pe desenul doamnei arhitect si lucrurile stau asa: 14 metri (nu 15 metri cum spuneti in articol- poate a gresit totusi cineva la redactare) pana la modulul KFC si distanta pana la aleea pe care se doreste sa circule autovehiculele 7,8 metri. Despre aceasta distanta nu spuneti nimic? Altfel spus, daca pana acum proprietarii apartamentelor existente aveau 40 de metri pana la sosea, acest proiect aduce autovehiculele la nici 8 metri de fereastra. Practic lungimea unei camere mai mari. Cat despre avize, cu siguranta stiti, sunt doar cele de principiu. E posibil sa fie (o parte din ele) contestate de locatarii vecini. La faza de autorizatie de construire (daca soacra d-voastra va continua) veti avea detalii care sa fie analizate de avizatori si lucrurile nu sunt chiar simple. Dialogul cu vecinii proprietatii soacrei d-voastra poate fi purtat si prin declaratii publice (asa cum se procedeaza in politica), insa imi permit sa va recomand cai mai directe si distante fata de aleile circulate si cladiri corecte.

Comments are closed.