Local

Bacul din Furnicari a fost suspendat din nou!

Bacul din Furnicari n-a avut norocul să circule prea mult în vara aceasta și locuitorii din Tamași n-au putut profita de această oportunitate. De vină a fost vremea: „Ba a fost secetă, ba a plouat prea mult, apoi iar a fost secetă! Acum e suspendat din cauză că apa a scăzut foarte tare și trebuie decolmatat canalul. Am comandat șufa și acum o așteptăm să sosească”, a declarat Veronica Donțu, primarul comunei Tamași.

Decolmatarea va fi realizată de constructor, bacul fiind în perioada de garanție până la sfârșitul anului 2019. Bacul de pe Siret e necesar tuturor locuitorilor din zonă, adulți care merg la serviciu, la cumpărături, la spital sau elevi care învață în municipiul Bacău.

Când bacul nu funcționează, oamenii sunt obligați să ocolească peste 15 km. Obiectivul a fost realizat prin proiectul „Varianta de traversare a râului Siret în dreptul localității Furnicari”, în valoare de 1,3 milioane de lei, realizat de Consiliul Județean și Primăria Tamași în parteneriat. Veronica Donțu speră că bacul își va relua activitatea peste circa două săptămâni.