Comunicat de presa

47.000 de lei, valoarea amenzilor date de inspectorii DSVSA Bacău!

În urma mai multor controale efectuate de inspectorii DSVSA Bacău în ultimele 30 de zile au fost aplicate sancţiuni de 47.000 lei.

Neregulile privind siguranţa alimentelor au fost constatate şi sancţionate în zeci de unităţi de alimentaţie publică şi vânzare cu amănuntul fiind aplicate 31 de amenzi în cuantum de 44 600 lei în restaurante, fast food-uri, hipermarket-uri, unităţi de desfacere peşte, carmangerii, baruri, brutării, laboratoare de patiserie-cofetarie, magazine alimentare, aprozare şi depozite alimentare.

Ca şi măsuri complementare au fost confiscate 22 kg de produse alimentare care erau ambalate-etichetate necorespunzător.

Neconformitățile privind domeniul sănătăţii animalelor au fost sancţionate cu amenzi în sumă totală de 2400 lei privind deficienţe constatate în cadrul controalelor în trafic, respectiv transportul animalelor fără documente sanitare veterinare.

Principalele deficienţe constatate şi sancţionate la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au fost:

– nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare;

– depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;

– manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare;

– ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare;

– transportul de animale fără documente sanitare veterinare;

– neidentificarea spaţiilor, raionare necorespunzătoare, echipament protecţie incomplet.