La IRO Iaşi poţi lupta cu cancerul, la Oncologie Bacău poţi lupta doar cu sistemul!

Termenul de Oncologie îmi e familiar de vreo 4 ani datorită situaţiei din familie, dar n-a fost atât de familiar în articolele scrise pe Urban Bacău. Sistemul medical este efectiv PRAF în toată România şi cunoaştem asta toţi cei care am păşit vreodată prin secţiile spitalelor indiferent de specialitate.

Scriam acum vreo 3 săptămâni despre o tembelă de la Oncologie, una care urla la o pacientă venită pentru a i se face o injecţie vitală şi duduile din jurul ei au sărit cu gura. Nu mai reiau cele scrise atunci că au citit articolul peste 15.000 de oameni şi cred că a fost popularizat destul. Spun asta în situaţia în care astăzi am aflat de la doctorul de specialitate ce profesează la IRO Iaşi că a fost sunat zilele trecute de însăşi… Managerul SJBacau în legătură cu acel articol şi în speţă acel caz.

Domnul ăsta de-i manager şi face numai “bine” prin spital a pus problema în felul următor: “Să n-o mai trimiteţi pe doamna să-şi facă injecţia la noi că nu e normal aşa. Dacă nu e internată la noi, nu putem să-i administrăm acea injecţie dată de voi!”

Halal cumetre! Manager zici că eşti? Domnul ăsta a pus “problema” pacientului fix cum a pus-o şi tembela de serviciu despre care scrisesem articolul. I-am spus atunci “jegoasă” şi au sărit colegele că arse. Cică nu-i. Asta-i fix problema voastră în timp ce eu pot avea orice părere doresc. O altă tembelă îmi scria astăzi că “jegoasă” nu-i cuvântul potrivit unei asistente. Încerca tot duduia de azi să-mi explice că o vizită la Tribunal “poate m-ar linişti”. Tembelă! Duduia asta a aflat de Nordist Băcăuan abia de câteva zile şi nu îmi citeşte postările din cei 7 ani de existenţă. Ar fi înţeles că îmi exprim opiniile despre absolut orice şi oricine liber, aşa cum cred de cuviinţă pe blogul personal acolo unde nu-i pe bază de invitaţie ci de interes. Şi voi face critica oricărui lucru cred de cuviinţă indiferent pe cine deranjez. Cumva nu m-aţi studiat îndeajuns să mă cunoaşteţi. Nu mă domoleşte fix nimeni duduie. Mai ales tembelismul vostru ordinar!

Managerul n-a adus în discuţie cu cei de la IRO despre vreo foaie specială necesară pentru a i se administra injecţia pentru că ea nici nu există după cum spunea azi doctorul femeii. Ceea ce au cerut nu există! Există raţiune, există compasiune, există înţelegere şi profesionalism. Nu în ultimul rând dragostea cu care ar trebui să-ţi faci meseria. Nici unul din lucrurile menţionate nu sunt în programul celor de la Oncologie. Probabil că în pauza de cafele ce poate duce uneori la câteva ore, duduile astea n-ar trebui să fie deranjate de o astfel de nevoie a unui pacient cu specificul secţiei.

Aşadar, doctorul de la Iaşi a întrebat azi femeia dacă se poate “descurca” să-şi administreze injecţiile undeva că cei de la Bacău sunt incredibili şi refuză să mai administreze aceasta injecţie. Eu m-aş duce mâine să le tăbăcesc funduleţul ăla nesimţit dar femeia a insistat să nu scot armele împotriva acelor jegoase pentru că aş supăra-o pe doamna doctor de la Iaşi. Nu pot trece peste dorinţa femeii bolnave dar pot repeta ceea ce am spus şi în primul articol: ” Sistemul ăsta infect de la Oncologie e alimentat cu oxigen de noi ăştia care mergem cu plocoane pentru a o îndulci pe doamna asistentă. Dealtfel alea n-au vreun gram de compasiune.”

Şi când mă gândesc că o banală injecţie a dus la ditamai scandalul parcă îmi spun în gând că sistemul medical a “prins” la Oncologie doar pe când se inaugura noua secţie şi apăreau duduile frustrate în pozele pentru massmedia. Atât de idiot să fii să îţi aprinzi paie-n cap pentru o injecţie?

La final le mulţumesc tuturor ăstora de-mi blamaţi opiniile, că sunteţi poliţişti locali, pesedişti, popi, sistem de învăţământ, administraţie locală, sspm-işti sau orice altceva am criticat de-a lungul a 7 ani, că mă urmăriţi cu mare interes. Fie că-mi spuneţi “un site glumeţ” fie că sunt un “neînsemnat” sau un “nimic”, orice cuvânt scris despre incompetenţa voastră atrage automat atenţia voastră. Asta-mi şi doresc! Ţineţi aproape, eu rămân la fel!