Pareri

Andreea are 18 ani, trăieşte în Italia şi a venit acasă în Bacău pentru a participa la protest!

O cheamă Andreea şi e o băcăuancă de 18 ani ce trăieşte de vreo 3 în Italia, alături de părinţi. Au fost nevoiţi să plece pentru că nu mai reuşeau să răzbată prin greutăţile de zi cu zi de aici, lăsând în urmă prietenii şi oraşul trăind cu un gol imens format de ceea ce prea mulţi români cunosc: Dor de ţară!

Ne-a trimis un mesaj în seara asta în care ne explică un lucru incredibil. S-a întors în România pentru a participa la protestul din 10 august fără părinţii care sunt nevoiţi să muncească şi în perioada asta. Probabil că face parte din tinerii ce pot da speranţă de mai bine în viitorul apropiat pentru că e parte componentă a celor activi şi cărora le pasă. Probabil că statul român n-a dorit să îi faciliteze o şansă aici şi de aceea e un alt motiv în plus să ne temem. Să ne temem că aceşti copii incredibili vor lupta pentru România din afara graniţelor ei.

Alături de cele câteva cuvinte, Andreea ne-a transmis şi un clip video ce se adresează băcăuanilor şi totodată românilor, clip ce pare rupt din realitatea crudă a incapacităţii statului de a-i păstra pe cetăţenii ei în interiorul graniţelor.

Mă numesc Boanţă Andreea, am 18 ani și de ceva vreme locuiesc în Italia. Acolo am realizat ce înseamnă România pentru mine și în special orașul Bacău, orașul pe care o să-l port în suflet toată viaţa mea, mi-am dat seama ce înseamnă să fiu departe de locul unde vorbesc limba mea și de perna mea de acasă. Anul acesta am venit în ţara cu un scop, am venit cu un mesaj pentru întreaga Românie. Vă scriu acest mesaj pentru că mi-aș dori, cu ajutorul dumneavoastră, să ajungă mesajul meu în inimile fiecărui român.

Acum trei ani am fost nevoită să părăsesc orașul meu de suflet, Bacău. Neștiind cât de greu o să-mi fie, neștiind cât de mult doare dorul de casă. Anul acesta am revenit în ţară cu un mesaj pentru băcăuani, dar și pentru întreaga Românie.
Ne-am reîntoarce dacă am fi un pic mai bine plătiți. E foarte greu în străinătate, fiecare român duce dorul ţării
Mâine o să fiu în stradă
” – ne-a scris Andreea.

Mai jos aveţi clipul video compoziţie proprie ce trebuie să ajungă la voi şi prin intermediul nostru!

Nu putem spune decât un mare RESPECT Andreea şi sperăm că vei lupta pentru viitorul României alături de toţi tinerii plecaţi peste hotare.

One thought on “Andreea are 18 ani, trăieşte în Italia şi a venit acasă în Bacău pentru a participa la protest!

  1. Draga Andreea ,ce sa mai spunem noi care avem23 de ani de cind Am plecat din tara si cit de greu a fost in anii 90 cind treciai granita cu o viza de 3 zile Pt o excursie dar se raminea pe strazile italie plingind farà mama farà tata cu copii a casa in cautarea unei bucati de piine Pt ai intretine pe toti si cu dorul de Tara ta ca te vei intoarce curind. Sper cu toata Puteria ca de data asta 10 August sa insemne o schimbare in Bine.Doamne Ajuta!

Comments are closed.