Comunicat de presa

USR a lansat inițiativa cetățenească „Fără Baroni în Bacău”!

Nevoia de a avea la conducerea municipiului şi nu numai altfel de oameni decât ceea ce am tot avut în ultimii 30 de ani nu poate fi decât dorinţa oricărui băcăuan sănătos la cap. N-a mers cu PSD, n-a mers cu PNL, n-a mers cu tot felul de combinaţii, n-a mers cu baronii care au confundat Bacăul cu ograda lor.

Nu ne putem însă trezi peste noapte cu ceea ce ne dorim şi de aceea există un grup de oameni, în cazul nostru cei din USR, care încearcă să schimbe obişnuita clasă politică ce a dominat agresiv municipiul. Aşadar aceşti oameni par că sunt ceea ce ne trebuie nouă în vremurile în care Bacăul se depopulează alarmant.

Județul Bacău s-a degradat, din punct de vedere economic, cultural și social, în ultimii 30 de ani sub conducerea permanentă a PSD.

Bacăul este, in 2019, printre cele mai depopulate județe din România, după ce în anul 1992 a avut cel mai mare număr de locuitori, 737512 cetățeni, din ultimii 60 de ani. Mai mult, Bacăul este pe ultimele 3 locuri dintre județele țării la durata medie de viață a locuitorilor.

Vinovații pentru această situație alarmantă sunt baronii din Bacău care au alocat discreționar, partinic și ineficient resursele bugetare ale Consiliului Județean.

Soluția propusă de Uniunea Salvați România, filiala Bacău, este introducerea bugetării participative la nivelul Consiliului Județean al Județului Bacău. Pentru a implementa acest concept inovator, apelăm la o inițiativă cetățenească pentru demararea unui proiect de hotărăre de consiliu județean.

Susțineți inițiativa printând și semnând lista de susținători de aici – http://bit.ly/FaraBaroniSemnaturi

Listele completate vor fi colectate la sediul din Str. George Bacovia nr. 10, municipiul Bacău sau la filialele locale din întreg județul.

Proiectul de hotărâre pentru inițierea bugetării participative la nivelul Consiliului Județean Bacău poate fi citit aici – http://bit.ly/FaraBaroni

Felicitari echipei care a sprijint acest demers:

Lucian Daniel Stanciu Viziteu – Inițiator 
Andreea Negru – Comunicare
Ana Groza – Juridic
Silviu Cârligeanu – Online

Pentru orice detalii ne puteți scrie prin messenger, email la farabaroni.usrbc@gmail.com sau la sediile filialelor locale.

Vă asteptam alaturi de noi în USR www.usr.ro/inscriere si oricând la sediul USR Bacău din Str. George Bacovia nr. 10

au scris pe pagina lor de facebook, USR Bacău