Pareri

Momentul ăla când pe strada Agudului nu construieşte Topaz sau Urban Building.

Fără nici un gând rău sau vreo bănuială, un amic îmi făcea o observaţie astăzi, una legată de străzile (re)asfaltate în municipiul Bacău. Şi îmi dădea câteva exemple care desigur nu pot fi decât o pură coincidenţă a elanului ciumei roşii locale care, pe ultima sută de metri încearcă să împuşte doi iepuri în acelaşi timp.

Pe de o parte vrea să şteargă nepăsarea şi incompetenţa plus #nimicul făcut în decursul a 3 ani şi ceva, pe de altă parte să le ofere cam tuturor proiectelor imobiliare noi, o şansă de a avea străzi demne de cetăţenii ce le-au cumpărat apartamentele. Şi nu-i rău deloc faptul că le oferi noilor proprietari normalitate, nu. E o problemă ce îţi dă de gândit doar în cazul în care faci asta preferenţial, dacă s-ar adeveri „şmenul”.

Faptul că au fost (re)asfaltate 22 decembrie, Erou Ciprian Pintea, Nicu Enea, Prieteniei, Nicolae Titulescu şi alte străzi unde există proiecte imobiliare noi sau în construcţie poate fi interpretat aşa cum amicul nostru ne obiecta astăzi, timp în care cei care locuiesc în zone unde nu poţi circula decât cu căruţa nu sunt încă pe „lista bunăvoinţei” administraţie locale. Fie că e vorba de Urban Building sau Topaz Residence, „să ne trăiască afaceriştii” am putea spune. Că proiectele lor s-au nimerit fix unde au asfaltat ăştia, n-are vina Luchian, Doamne fereşte.

Dacă privim de exemplu la strada Agudului, deşi e doar un exemplu din alte 50 care pot fi date, pare să fie o imagine din vreo comună aflată în marginea pădurii deşi chiar şi acolo beneficiem de un asfalt impecabil, vezi exemplul comunei Corbasca în ultimii ani. Poate că nu-s demni ăia de asfalt. Şi poate că nu aduc oricum multe voturi cele câteva case aflate în zonă. Pe când într-un bloc al noilor proiecte imobiliare locuiesc câteva sute de băcăuani.

Strada Agudului
Strada Agudului

E doar coincidenţă, una neplăcută pentru unii şi plăcută pentru alţii. Mereu mă repet, sancţionarea o vom face la vot.