Pareri

Lucrăm fără cap şi ne jucăm cu nervii şoferilor!

Centura Bacăului. Motiv de agonie şi extaz pentru şoferii din zonă şi nu numai. Trebuie să fii idiot să ai ceva contra construirii primei Centuri (la profil de autostradă, menţionăm asta să nu-l supărăm pe tovarăşul Benea) dar parcă unii paşi sunt făcuţi fără prea multă inteligenţă.

Pe DN 2F 2+500-2+700 s-a instalat un mic şantier ce se ocupă de podul variantei ocolitoare şi lucrul ăsta e deja mai mult decât orice trafic greoi din municipiu, parcă e cel mai greu de suportat dintre toate şi unii ar spune că fără aşa ceva nu putem evolua.

Nu e şi părerea mea şi vă spun de ce. Fix în ziua când circa 20.000 de băcăuani se întorc acasă în concediu, adică luna august cea binecunoscută autorităţilor ca fiind una ce oricum dubla traficul în municipiu din cauza „stranierilor”, ăştia se ocupă de acest pod şi nu se menţionează nici rute ocolitoare şi nici perioada în care traficul se va face în acest mod. Nu cred că momentul 1 august a fost bine ales pentru a se ocupa de acest pod şi nu cred că dacă îşi vedeau de centură, care oricum n-a prins niciun contur, se altera procentul finalizării. Nu! Măcar în luna august, cea mai aglomerată lună din toată perioada anului puteau să înainteze câteva procente pe locul „zgârieturilor” făcute-n tarlalele acaparate de statul român fără să îi despăgubească pe băcăuani cu vreun leu. Şi mă refer aici la cei doar 10% bani acoperiţi pentru despăgubirile făcute.

Umbrărescu e un om de tot respectul şi lucrează pe banii lui, făcând-o la capacitatea maximă, una care n-are legătură cu procentele tovarăşului Benea.

Se menţionează faptul că şoferii nu au răbdare şi nu vor să fie înţelegători cu situaţia creată pe DN 2F şi eu personal îi înţeleg. În dimineaţa asta am preferat să merg prin Nicolae Bălcescu pentru a ajunge în Traian. Ajuns acolo discut cu un conducător auto ce îmi povesteşte extrem de nervos:

„Bai băiatule, ăştia-s idioţi rău, în perioada asta când toţi italienii vin acasă ăştia se ocupă de rahatul ăla care blochează tot traficul dinspre şi spre Bacău. Am stat o oră şi 40 de minute pentru a trece de semafoarele lor. Băi băiatule, trebuiau să aibă pregătite nişte rute ocolitoare, undeva-cumva, nu să asiste pasiv la această situaţie! Vreau Centură, vreau să avem di odată şi aşa ceva dar să lucrăm cu puţin cap şi nu doar cu picioarele!”

La întoarcere, am ales varianta prin Săuceşti ocazie cu care am văzut cam cum arată Centura. Eu zic că Tovarăşul Benea a fost indulgent cu cei 30%. Pare să şi ajuns la 66%. Glumesc desigur. Politicienii ce-şi murdăreau pantofii de firmă pe şantierele Centurii au acum alte griji şi nu-i mai vedem în zonă. Turnarea stratului de bitum pe breteaua vestică e probabil o glumă proastă însă nu e deloc realitatea.

Între timp, lucrăm fără cap, haotic, neţinând seama de perioada anului, de traficul în acea zonă şi mai ales de rutele ocolitoare sperate de către cei de la volan. Nu am eu soluţia că nu-s plătit pentru asta dar cu siguranţă există responsabili plătiţi pentru a lucra puţin cu restul de creier rămas şi care ar putea găsi nişte soluţii de moment în care am putea să nu arătăm cu degetul doar spre „nervii” şoferilor care oricum sunt îndreptăţiţi să apară.

În plus, astăzi s-a asfaltat şi strada Erou Ciprian Pintea şi traficul s-a transformat efectiv într-un vis urât al tuturor celor care au traversat oraşul. Coada se întindea la un moment dat de la Metro până la Tic Tac. Situaţia nu era mult schimbată nici în jurul orei 17.00 când o ploaie scurtă a căzut peste oraş.

Propun un tratament medicamentos antistres înainte de a vă porni mâine la drum pe străzile din oraş şi mai ales dacă aveţi de gând să vă îndreptaţi spre ieşirea către Vaslui. Dacă e vreun doctor pe aici…?!?