Gandul lui Balan, Pareri

Procurorul paralel.

Mulți dintre noi și-au pus întrebarea de ce într-un asemenea caz care a stârnit o adevāratā emoție la nivel național, autoritāțile au oprit pentru moment cercetārile la fața locului în casa groazei din Caracal.

Explicația halucinantā a dat-o într-o penibilā conferințā de presā, chiar procurorul șef al DIICOT, domnul Felix Bānilā, adicā cel care ar fi trebuit sā fie catalizatorul unei anchete profesionale, cu direcții și obiective precise, în care anchetatorii sā intre în mintea criminalā a suspectului, sā gândeascā la fel ca el, dar sā fie în permanențā cu 100 de pași înaintea lui. Dar ce sā vezi? Ilustrul magistrat doborât de māreția momentului, ne explica într-un mod incalificabil de stângaci, cum cā suspectul oricare ar fi el are drepturile lui, cā îl doare burtica și coastele și prin urmare a fost internat la spitalul penitenciarului Jilava pentru investigații medicale amānunțite.

Deoarece în CPP se prevede ca inculpatul sā fie prezent la fața locului pe parcursul derulārii investigațiilor, acestea au fost oprite pentru a exclude eventuale acuzații de „plantare de probe”.
Pe bune? Constat cu stupoare cā pe lângā faptul cā șeful de la DIICOT nu cunoaște prevederile CPP, el habar nu are cā într-un asemenea caz de rāpire, sechestrare, viol urmat de suspiciunea de suprimare a victimei, orice întârziere de ordinul orelor, minutelor sau chiar a secundelor, duce inevitabil la perimarea unor probe ce pot fi edificatoare în derularea anchetei.

În concluzie, dupā logica imbatabilā a domnului procuror șef DIICOT, dacā boșorogul violator s-ar fi spânzurat în celulā așa cum a fācut-o și criminalul din Timișoara, dosarul ar fi trebuit clasat, cāci mortul e mort definitiv și nu mai poate fi prezent la fața locului în momentul cercetārii câmpului infracțional, iar cele douā victime inocente, dumnezeu cu mila!
Bravo, dom procuror! Abia acum înțelegem ce înseamnā stat paralel. Adicā statul ce-și pune în fruntea instituțiilor fundamentale, oameni paraleli cu profesia!

P.S. În CPP se menționeazā clar cā cercetarea la fața locului se face în prezența suspectului din dosar SAU a avocatului apārārii și a unui martor asistent. E greu de reținut, dom procuror?