Evenimente

„Cupa Prieteniei” 2019, concurs de pescuit sportiv.

Centrul Regional de Ecologie în colaborare cu Grupul pescarilor din Bacău organizează duminică 4 august concursul „Cupa Prieteniei 2019”. Pista de concurs o constituie Lacul Bacău, din amonte de podul Șerbănești, unde anul acesta, în primăvară, s-au făcut populări cu crapi de peste 3 Kg. Punctul de întâlnire va fi în zona baraj – EMD, la ora 05.30, tocmai pentru a profita de răcoarea dimineții. Taxa de înscriere este de 50 lei, condițiile de participare impunând ca pescarii participanți să posede permis de pescuit ANPA vizat pe 2019. Întrecerea se desfășoară într-o singură manșă, de 5 ore.

Se pescuieşte cu un singur băț, la plută sau la fund, cu un singur cârlig (pescarul poate avea mai multe scule pe mal şi le poate schimba). Nu este permis pescuitul la peştişor, bucățică sau năluci artificiale de orice fel. Obletele nu se punctează, iar în caz de captură se eliberează pe loc. Peştii prinşi se vor păstra în juvelnic ecologic, în vederea eliberării după cântărire.

Clasamentul se realizează la sfârşitul manşei de concurs, după proba cântarului. Premiile în bani și produse de pescuit sunt destul de tentante, pornind de la 300 lei pentru primul loc, la 50 lei pentru cele 2 mențiuni. Vor fi premiați și cel mai vârstnic, dar și cel mai tânăr pescar. Va exista și un premiu „Noroc” – standul nr.13 – Dracula’s Games. Înscrierile se fac la magazinele de pescuit partenere: Xcarp – Mioriței, La Ionică – Energiei, Gipo Pescar – Piața Centrală şi Autogară. Pentru detalii sau alte lămuriri puteți suna la tel. 0746395105, persoană de contact: Valentin. Fir întins!