National

Alexandra este confirmată decedată de testele ADN.

ADN-ul Alexandrei a fost găsit în fragmentele osoase descoperite la locuința lui Gheorghe Dincă, a anunțat vineri seară, pe Facebook, Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei de 15 ani. El a precizat că părinții Alexandrei au fost anunțați de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

„ALEXANDRA ESTE CONFIRMATĂ DECEDATĂ de testele ADN. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu”, a anunțat Cumpănașu pe Facebook.
„De-abia acum începe răzbunarea pe care cred că nimeni dintre cei care mi-au omorât nepoata nu și-o dorește. Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu de rezultat: se confirmă din păcate aceste date: ADN-ul Alexandrei din acea cenușă sau ce dracu era… oase, (coincide – n.r.) cu ADN-ul părinților”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la Antena3.
Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că anchetatorii i-au transmis ministrului Justiției că ADN-ul este al Alexandrei, iar ulterior Ana Birchall a informat familia minorei.
Anterior, surse din Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” declarau că rezultatele expertizei antropologice finalizate vineri arată că oasele ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparțin unei fete cu vârsta între 15 și 17 ani. Aceleași surse au arătat că expertiza genetică, cea care ar putea determina dacă rămășițele osoase conțin ADN-ul celor două tinere, este în continuare în lucru. 

DIICOT a anunțat vineri seară că Institutul Național de Medicină Legală (INML) a transmis Direcției raportul de expertiză medico-legală antropologică pentru fragmentele de oase și dinți găsite în locuința lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două adolescente.

DIICOT nu menționează și care sunt concluziile, menționând că nu a primit și raportul expertizei genetice, iar rezultatele trebuie coroborate.
Noi fragmente osoase și probe biologice au fost găsite vineri în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două adolescente de 15 și 18 ani, iar noile probe urmează să fie trimise la Institutul de Medicină Legală pentru expertiză genetică și antropologică, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime. De asemenea, anchetatorii au găsit și telefonul Alexandrei, după ce Dincă le-a indicat locul în care l-a aruncat.
Anchetatorii care s-au deplasat vineri la Caracal la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe adolescentele Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, au găsit la locuinţa inculpatului pete de sânge şi fragmente de oase, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
Vineri, anchetatorii au găsit şi telefonul Alexandrei, având în el cartela, într-un parc din oraş, în apropierea locuinţei lui Dincă, după ce suspectul le-a indicat locul unde l-a aruncat. Telefonul a fost sigilat de anchetatori şi urmează a fi făcută percheziţia informatică asupra lui. 

Conform surselor menţionate, anchetatorii intenţionează să continue şi zilele următoare cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, fiind vizată săparea gropilor acoperite cu ciment, precum şi efectuarea de căutări în pereţii locuinţei şi anexelor acesteia. Percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă a fost sistată vineri seara şi va fi reluată sâmbătă.