Pareri

Amnistia fiscala! Boom-ul societatilor rau platnice!

Amnistia asta inseamna un soi de „iertare a pacatelor” societatilor comerciale de stat, mixte sau private care au niste datorii egale pe undeva cu totalul castigurilor salariale ale unuia cu minimul pe economie in circa 800 de luni, adica undeva la 66 de ani.

Bulibaseala asta a Guvernului se invarte cat se poate de clar in jurul societatilor cu capital de stat, cele care au datorii imense si institutiilor, institutelor sau agentiilor tot cu legatura „statala” ce au niscaiva datorii uriase si nu s-au gasit solutii de plata. In tot acest timp, directorii societatilor mentionate isi ridica salarii de zeci de mii de lei lunar si se pensioneaza devreme cu alte zeci de mii de lei.

Mai tineti minte momentul ala cand un roman a fost somat de ANAF pentru suma de 2 lei si ceva datorie catre statul roman? Nu-i asa ca a fost corect? Cand ai 1 milion lei datorie si chiar peste, e mai simplu sa jonglezi cu amnistia societatilor capusa, alea care sunt rau-platnice de vreo 30 de ani si care stau pe „spinarea” astora si productive si bune de plata a taxelor catre bugetul de stat. Adica lasi boul care trage in jug sa transpire mai departe si pe ala puturos il scutesti, il pui sa pasca linistit.

In compensatie cu amnistia, nu-i asa ca pregatiti alte taxe puse in carca romanului oblojit de munca si care vine inainte de vreme sa-si plateasca darile la stat?

Vor trebui acoperiti cei peste 1,3 miliarde euro datorie a peste 1.400 de institutii si societati cu capital de stat. In timpul asta, Teodorovici pregateste alt imprumul de cateva miliarde in numele Romaniei?

Ala rau platnic care e dator de ani buni va ramane tot rau platnic indiferent daca azi ii stergi datoria, el va prinde curaj sa faca asta si pe viitor bagand in buzunar tot profitul net sau mai rau, in cazul societatilor cu capital de stat, politicienii le vor mentine ca sursa de furt sigura si de neatins.

Cu noi astia de rand, astia populimea care ne chinuim sa platim impozitul ca dealtfel e bai mare, cum ramane?