Pareri

Bugetarii carati cu autocarele la mitingul PSD primesc „minivacanta” binemeritata.

Desi imi place sa „risc” intotdeauna vorbind despre bugetari ca fiind categoria care nu are un aport economic dar la categoria „beneficii” trage din plin, o fac din nou pentru ca de-asta sunt „acel” Nordist.

Si fac asta la auzul vestii ca e pe drum o noua minivacanta pentru aceasta categorie. Nimic de zis doar ca acest Guvern face discrepanta majora intre astia din „privat” care trag la „jug” pentru economie, care tin in spate pensionari, pensii speciale, ajutoare sociale, burse si alte alea in timp ce „bugetarul” nu „produce” pentru economie ci „suge” din economie. Si ma refer aici la marea coloratura bugetara fixata indeosebi pe „viziuni” politice sau nepotisme din cele mai stravechi timpuri. Un exemplu mai clar e duduia pensionara de la ANAF (de care scriam prin primavara) si care a ramas in sistem pentru ca nu-i asa, pensia nu ii ajunge de doua concedii prin Grecia ci doar de unul pe la Bulgari.

Guvernul asta ciumat face cum face si mai toarna niste „beneficii” astora pentru ca cei aflati in sistemul bugetar sa aiba zambetul pe buze in apropierea noii campanii prezidentiale.

Astia primesc din nou o minivacanta in august, una de Sfanta Maria ca vezi doamne cade joia si nu-si poate misca fundul duduia de la birou sa vina vineri doar sa-si strice saptamana libera.

N-am inteles niciodata de ce acest Guvern n-a tras directivele astea clare si astora din privat carora le-a micsorat salariul anul trecut prin trecerea darilor de la angajator la angajat prin grija doamnei de „fer” Olguta.

De fapt inteleg, astia-s din categoria #rezist, a alora de ies in 10 august si la protestele impotriva Guvernului imbecil. Ailalti fac parte din categoria celor carati cu autocarele de sefii partidului pe la Iasi, Galati sau Craiova, in speta oriunde fac astia campaniile #nimic prin „zona” electorala. Probabil ca fiind obositi de la mitingurile din campaniile electorale unde au fost pusi sa manance doar un sandwich si sa stea in soare pentru a aplauda clica pesedista, merita un pic de hodina. Nu?

Si in minivacanta asta, stand pe nisipul marii se pot gandi si la tichetele de vacanta oferite de acelasi Guvern grijuliu. Anul trecut ne-a costat 275 milioane euro! Din banii astora de la privat ca bugetarul n-are target si n-are „productie”. In urma lor au venit doua imprumuturi care ne umilesc copiii pe urmatorii 25 de ani. Misto! Hai ca-i fain. Tot fain sper sa fie si in 10 august cand noi astia ne luam singuri „minivacanta”.