Pareri

Siguranţă și încredere în Playboy.

Nasol. Ia uitați ce am găsit. Scuzaţi-mă dar asta, reprezintă o tendință în România. Prezența femeilor în instituțiile militarizate, în Poliţie jandarmerie și în armată este uneori greșit înțeleasă. Nu există „soldată” cu sensul de soldat femeie sau polițistă ci soldat femeie și femeie polițist.

Când îmbraci o uniformă o reprezinți. Reprezinți ideea instituției nicidecum un concurs de frumusețe. Reprezinți un luptător, reprezinți un organ de impunere a legii. Cred că uneori se încurajează prin lipsa de reacție în a interzice sau chiar prin natura reacțiilor lor a (și de către) șefilor direcţi, cocoloșirea doamnelor încadrate pe funcții care nu ar trebui să vadă așa ceva. Nu sunt funcții de femei soldat sau de femei polițist ci funcții de soldat și polițist. Dacă ești bărbat nu scoți o sumă diferită din bancomat cu cea pe care ai scoate-o dacă ai fi femeie pe aceeași funcție. Se permite și se cere chiar situația în care femeia nu face ceea ce face bărbatul.

Mai țineți minte cum în cazul decesului suspectului care a făcut stop cardio respirator în urma (se pare) împroșcării cu gaz iritant direct în faţă de la 30 cm, doamna se plimba de colo-colo și nu participa deloc la încercarea de a reține suspectul, ba era efectiv în plus, iar de acționat, acționau doar cei doi jandarmi bărbați? Cum se fâţâia ba în stânga ba în dreapta? Personal cred că era normal să ia parte la asemenea acțiuni. Iar presiunea prelungirii momentului și a spectatorilor mi se pare că a împins-o să facă ceva. Să nu se mai simtă în plus. Și a făcut ceva din care a reieșit o totală lipsă de pregătire. A încălcat toate normele siguranță cu privire la utilizarea acelui spray.

Mie mi se pare că e o situație care duce și a dus la inechitate (munca unuia în plus faţă de altul pe aceeași funcție… doi se chinuie să îl imobilizeze pe suspect un… o a treia stă și se uită pe când dacă ar fi fost trei din start acțiunea de imobilizare s-ar fi terminat în 7 secunde) dar și la accidente datorate lipsei de pregătire efectivă.

Asemenea poză poate mi-ar plăcea s-o văd în Playboy. Cu figurante și modele. Plătite pentru a poza. Însă așa, par a fi polițiști în uniformă și mă dezgustă!