Local

Veorica a fost in vizita pe santierul Centurii Bacaului. A „gasit” procentul real al stadiului fizic!

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a fost vineri 26 iulie in vizita de lucru in Municipiul Bacau. Alaturi de ea s-au aflat Dragos Benea, Cosmin Necula, Sorin Brasoveanu si Lucian Sova (Sunt curios pana cand va fi asta denumit „fostul ministru al Transporturilor”). De asemenea, din partea CNAIR a fost directorul general regional DRDP Iasi, Ovidiu Laicu.

In cadrul vizitei, premierul s-a declarat multumit de mobilizarea gasita pe santier si de stadiul lucrarilor (mobilizarea nici nu putea sa nu existe la anuntul facut de Veorica cum ca vine pe-acolo).

Reamintim, perioada contractuala pentru finalizarea lucrarilor de proiectare a Variantei Ocolitoare Bacau era 23 iulie 2019, constructorul primind insa ordinul de incepere a lucrarilor de executie pe 8 martie. Lucrarile sunt efectuate de asocierea UMB Spedition – Tehnostrade SRL, cu o perioada de executie 30 de luni. Varianta ocolitoare a Municipiului Bacau are o lungime de 30,8 km, din care 16,2 km la profil de autostrada. In acest moment stadiul fizic al lucrarilor a depasit 30% (dupa ce s-au jonglat 4 procente diferite in doar o luna de zile)

Viorica Dancila a vizitat si Ambulatoriul de Adulți al Spitalului Județean de Urgență (dupa ce in curtea lui s-a interzis accesul populimii sub orice forma, clar fiind motivul, acela de a nu primi alte injuraturi), care va fi dotat cu aparate și echipamente de ultimă generație. Proiectul are o valoare de 8.940.557 de lei și va fi derulat prin Programul Operațional Regional.