Pareri

Cineva de la Oncologie insista. Insista in prostie. Asta-i cu dedicatie.

Articolul scris despre patania de la Oncologie a atras dispret din partea bacauanilor care oricum stiu cu ce se „mananca” vizitele pe la SJ Bacau, alea in care timpul de asteptare si limbajul asistentelor sunt foarte des invocate.

Banuiesc ca o singura persoana, cadru medical in aceasta sectie, insista cu mesaje trimise sub diferite pseudonime incepand de la „Doamna T”, „Sa respectam totusi legea”, „Ionela”, „Donati” si altele ce vor sa-mi explice faptul ca asistenta a respectat legea si atat. Imi permit sa-i transmit duduii sau ce altceva o fi in timpul liber ca n-a citit textul integral sau poate deloc atat timp cat eu am scris cu totul altceva decat ceea ce vrea ea sa-mi explice.

Incerc sa reiau special pentru dumneaei, intr-un ultim text scris legat de acel „eveniment”. Tanti „Misterioasa”, 99% din text se refera la comportamentul asistentei, lucru pe care nu-l „dezbati” deloc in comentariile trimise pe articol. Am explicat faptul ca de la vederea „pacientei”, duduia asistenta a reactionat precum un caine tinut in cusca in curtea stapanului si n-a intrebat-o absolut nimic despre „problema” pe care o avea. Tonul jegos cu care a abordat-o nu-i permis intr-o unitate spitaliceasca nici chiar atunci cand tu, ditamai asistenta, respecti legea!

Duduia asistenta i-a adresat cateva propozitii pe care le poate rosti in familia ei sau in spatele blocului, eventual la un gratar pe ritmuri de manele in Gheraiesti dar nu pe holul Oncologiei unde i s-a prezentat la vedere o pacienta bolnava de cancer. Pana si la magazinul din colt de unde iau adesea paine, sunt intampinat cu zambet, cu respect si cu un „Buna ziua”, lucru pe care duduia in cauza nu le-a invatat la orele de curs unde a facut specialitatea. Pe un limbaj adecvat, duduia putea sa-i explice ca a-i face o injectie data de Institutul Oncologic Iasi nu i se poate administra in sectia de Oncologie decat cu 100 de aprobari si stampile, probabil ca i se putea explica faptul ca ea respecta legea chiar si in momentul in care un pacient ii baga 10 lei in buzunar pentru acel „zambet” de care se plangea ca nu poate exista 12 ore.

Poate ca explica despre respectarea legii si atunci cand trebuie sa stai pe hol cam 20 de minute pana sa apara cineva, desi exista acolo un birou de informatii cu o angajata permanent ce trebuie sa preia „problemele”. Poate ca explica despre respectarea legii si atunci cand trebuie sa prinzi un bon stand de la ora 4.00 la usa, pentru ca nu-i asa, trebuie sa aiba dreptul la viata doar primii 40 dintre ei. Restul, conform legii, a doua zi, daca o mai prinde.

Duduia trebuie sa ne vorbeasca despre respectarea legii si cand esti programat peste 3 luni pentru un CT cu bilet de trimitere de la medicul de familie versus „pe loc” cu banul jos. A? Ce spuneti? Sunteti „innebuniti” de respectarea legii prin SJBacau si nu intelegem noi, astia care platim si 800 lei lunar pentru astfel de servicii „fara sansa”.

Deci, cand mai incerci sa trimiti un mesaj, trebuie sa-ti asumi cu nume si prenume si mai ales faptul ca nu trebuie sa discuti pe langa subiect. Pana atunci, „Sa nu te mai prind pe-aici”! Fix pe limbajul duduii asistente.

Apropo, pe 10 august ajung din nou pentru injectie acolo. Pregatit cum trebuie de scandal in caz ca refuzati. Filmat, explicat, chemat seful SJBacau daca e nevoie. Pariez ca nu am probleme pe 10 august? Pentru ca daca nu aveti „zambet”, trebuie sa va faceti treaba! Si…atentie la limbaj pe 10 august!