Diverse

Municipiul Onesti, platou de filmare pentru un serial HBO Europa.

HBO Europe, divizia din Europa a celebrului canal de televiziune american HBO, începe o nouă producție în România: “Bani negri (pentru zile albe)”, un serial de șase episoade scris și regizat de Daniel Sandu – marele câștigător al Premiilor Gopo 2018 , filmările urmând a se desfășura în Onești și Piatra Neamț.

Ales atât “pentru geometria interesantă a străzilor şi clădirilor” si pentru ca este “plin de culoare, intensificând starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”( Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe ), Oneștiul va fi pe perioada filmărilor gazda actorilor și a unei numeroase echipe de producție.

„Analizând experiența altor orașe în care s-au filmat producții ala HBO, consider că această experiență este cât se poate de benefică pentru orașul nostru. Pe lângă partea economică (echipa se va caza și va lua masa în orașul nostru), nu trebuie neglijată nici latura turistică, Oneștiul beneficiind de promovare națională și internațională!

Mulțumesc regizorului Daniel Sandu și producătorilor executivi HBO Europe Johnathan Young şi Antony Root pentru alegerea Oneștiului ca locație de filmare a acestui serial și îi asigur că atât eu , cât și oneștenii, le vom acorda tot sprijinul în realizarea acestui proiect.”a spus primarul Gnatiuc.