Gandul lui Balan, Pareri

Ține-i cāpos? Ține-i pierdut în spațiu?

Dacā un partid mare, serios și cu principii liberale ar fi obținut 4℅ într-o competiție electoralā de anvergurā așa cum sunt alegerile europarlamentare, în mod normal președintele partidului respectiv trebuia sā-și depunā mandatul de onoare al lui și al întregului staff. Dar la ALDE nu se practicā. În primul rând ei nu sunt un partid serios, iar în al doilea rând sunt așa de mulți, încât ca sā formezi un alt BPN ar fi fost nevoiți sā mai cumpere ceva oportuniști de la alte partide.

Nāstrușnicā, ca sā nu spun tâmpitā, mi s-a pārut explicația lui Andrei Gerea cu privire la reculul suferit de liliputanul partid între parlamentarele din 2016 și scrutinul european de anul aceata.
Ghidușul politician a precizat cā de fapt, plutonul aldist a pierdut doar douā procente, ca urmare a uzurii cauzate de actul guvernārii.
Bāi, omul este cu capra pe câmpii! Ce a omis a spune zurbagiul, este cā situația stā în felul urmātor. În 2016 au scos cu greu un 6℅, iar acum s-au scremut pentru un 4℅. Concret agaricii PSD-ului au pierdut cam 33 de procente din minusculul 6℅ în mai puțin de trei anișori.

Problema este la cāposul din capul partidului balama. Moș Cālin Anton, în ciuda rezultatului dezastruos din alegeri, dar și a rolului de șaretā a psd-ului atribuit grupārii sale, se crede valoros și se tot viseazā Președintele României. Omul ori are conexiunile oxidate, ori este pe câmp cu vaca. În atare condiții nu mā pot abține sā nu pun urmātoarea întrebare:
Dacā și la prezidențiale moș tāgârțā face rahatul praf, ne lasā în pace, iese definitiv din politicā și-și vede de însurātoare?
Întreb și eu pentru un prieten.