Vreme

Val de caniculă! Cod roşu în Spania

Valorile termice vor fi mai ridicate faţã de ziua anterioarã în majoritatea regiunilor. În sudul şi jumãtatea sud-vesticã a Europei vremea va fi cãlduroasãlocal canicularã în orele amiezii. În Spania a fost emisă o avertizare cod roşu de temperaturi extrem de ridicate.

Cod portocaliu de caniculă în Spania, Franţa, Elveţia, Belgia, Austria. Avertizările sunt valabile pentru 22 şi 23 iulie.

În prima parte a zilei pe extremitatea vesticã, în est şi sud-est cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate şi local va ploua. Ploile vor fi mai ales sub formã de aversã, vor fi însoţite şi de descãrcãri electrice.

Izolat vor fi cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate, iar pe parcursul nopţii astfel de fenomene se vor semnala în Arhipelagul Britanic şi pe arii restrânse în sud-est şi Europa nord-esticã. În restul continentului vremea va fi predominant frumoasã, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cu totul izolat.

Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice, sud-vestice şi pe arii restrânse în rest, iar acolo unde se va asocia cu averse, el poate lua trecãtor aspect de vijelie. În Peninsula Ibericã vântul va atinge temporar viteze de 65…75 km/h.

Sursa: jurnaldevreme.ro