Local

Sedinta la Prefectura. Care este stadiul exproprierilor la Centura Bacaului

Subprefectul judetului Bacau, Valentin Ivancea, a convocat miercuri o ședința cu membrii grupului de lucru pentru monitorizarea stadiului eliberării avizelor / autorizațiilor și, respectiv desfășurării activităților necesare executării lucrărilor pentru realizarea proiectului „Construcția variantei de ocolire Bacău”.

Exproprierile:

Pentru un numar de 10 proprietari cuprinși în HG 357/2019 au fost emise inștiințări de prezentare la Comisia de verificare. Pentru diferența de proprietari cuprinsi in HG 357/2019 se va emite o noua decizie de expropriere până în data de 13 august 2019. Pentru proprietarii înscriși în HG 357/2019 sunt alocate fondurile necesare efectuarii plății, recipsele în care sunt consemnate sumele fiind la expropriator, urmând ca după verificarea dreptului de proprietate să fie efectuate plățile către proprietari.

Este în pregatire un nou proiect de modificare a HG 620/2013 care va cuprinde 480 de proprietari. Pentru 33 de poziții din HG 620/2013 au fost solicitate recipisele de la CNAIR, urmând sa fie verificat dreptul de proprietate și apoi se vor efectua plațile.

Cercetari arheologice

Stadiul fizic al cercetarii arheologice se prezinta astfe: din cele 7 situri arheologice au fost descarcate 4 situri iar 3 situri sunt cercetate arheologic in proporţie de 50% din suprafaţă.