Local

In ce stadiu se afla lucrarile la Rezerva de Apa a Bacaului.

Lucrarile la Rezerva de apa a Municipiului Bacau sunt in plina desfasurare. Constructorul a demarat proiectul de pe mai multe sectiuni. Se lucreaza la montarea urmatoarelor tronsoane de conducta (din polietilena de inalta densitate):

– tronson str. Frunzei, lungime totala 562 metri liniari, diametru 710 mm

– tronson str. Digul Barnat, lungime totala 5846 metri liniari, diametru 630 mm

– tronson str. Depoului, lungime totala 330 metri liniari, diametru 315 mm

Montarea conductei care va deservi viitoarea Rezerva de apa se afla in diferite stadii de progres, constructorul urmand a deschide noi fronturi de lucru in vederea finalizarii acestei operatiuni, mai ales in conditiile timpului favorabil.

In total, cele sapte tronsoane de conducta insumeaza aproape noua kilometri si vor fi racordate la trei statii intermediare de pompare, la Gheraiesti, Margineni si pe strada Vasile Parvan din Bacau.

Licitatia pentru Rezerva de Apa a Bacaului a fost castigata de asocierea de firme Branpis SRL – Mapamond SRL (subcontractori Marste SRL, Damiena SRL). Durata contractului este de 15 luni, din care 2 luni pentru elaborarea proiectului tehnic al rezervei si restul pentru executia propriu-zisa a lucrarii.

Ce inseamna acest proiect:
– Lungimea totala a conductei de aductiune/ distributie va fi de 8900 ml si va cuprinde 7 tronsoane de conducta
– Tronsoanele de conducta vor fi completate de un numar de 3 statii de pompare (Gheraiesti, Margineni 2, Vasile Parvan)
– 14 camine de vana, golire si aerisire
– Gospodarie de apa constituita din: rezervor cu o capacitate de 25 mc, statie de clorinare, statie de pompare, instalatii electrice si hidraulice.