National

Drumul dintre Bicaz si Poiana Largului (DN 15) a fost inchis incepand de astazi!

Va fi jale pentru soferii care vor fi nevoiti sa ajunga in partea de nord a judetului Neamt. Drumul dintre Bicaz si Poiana Largului (DN 15) a fost inchis incepand de astazi (19 iulie), din cauza lucrarilor complexe de reabilitare a tronsonului respectiv de drum, întrucat pe cei aproximativ 40 de km sunt necesare lucrari de stabilizare a terenului, in peste 70 de locuri.

Georgiana Moșu, purtator de cuvant IPJ Neamt, a confirmat ca drumul s-a inchis de astazi pana la sfarsitul anului pentru toate tipurile de vehicule, cu exceptia riveranilor si  masinilor de interventie (politie, slavare, pompieri). Deocamdata nu se stie exact data la care traficul rutier va fi reluat.

Anuntul a fost facut si de catre Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române: circulaţia rutieră a fost închisă, până la finalul anului 2019, pe DN 15, între kilometrii 242 – 286 (Poiana Largului – Bicaz), judeţul Neamţ, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a suprafeţei de rulare, care a fost afectată în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. Ruta ocolitoare este Poiana Largului – DN 15B – Târgu Neamţ – DN 15C – Piatra Neamţ – DN 15 – Bicaz.

Inchiderea traficului rutier intre Bicaz si Poiana Largului, va avea drept consecinta cresterea valorilor de trafic pe singurul drum ramas deschis spre directia Valea Muntelui: Piatra Neamt- Targu Neamt- Pipirig- Petru Voda- Poiana Largului. Cel mai probabil, pe traseul respectiv se vor crea mari aglomerari de autovehicule, care dupa unele estimari, aproape vor dubla timpul necesar parcurgerii drumului Piatra Neamt- Poiana Largului.