Vreme

Prognoza meteo: 17 – 19 Iulie

Maine
Vremea se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, pe arii restrânse la munte, în jumãtatea de nord a Moldovei şi cu totul izolat posibil în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 22 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime în general între 9 şi 19 grade.

Joi
Vremea va deveni normalã din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi noaptea când pe arii restrânse îndeosebi în nord-vestul, în nordul ţãrii şi în zonele montane vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 8 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade în nordul litoralului.

Vineri
În regiunile vestice, nordice, centrale, precum şi la munte valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã, iar cerul va avea înnorãri, temporar accentuate, şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat va cãdea grindinã şi se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. În regiunile sudice şi sud-estice vremea va deveni local cãlduroasã şi doar izolat vor fi fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime în general între 10 şi 20 de grade.

Sursa: jurnaldevreme.ro