Pareri

Masuri de prevenire impotriva virusului West Nile! Desecand balti!

Citesc un anunt postat pe site-ul Primariei Bacau, cea care, va reamintesc ca nu mai publica platile facute de institutie din 21 decembrie anul trecut si ma minunez.

„În perioada iunie-noiembrie a.c., se realizează supravegherea și controlul la nivel național al infecțiilor cu virus West Nile. Controlul bolii poate fi realizat prin măsuri de supraveghere permanentă și reducerea populațiilor de țânțari, precum și prin informarea și educarea populației în ceea ce privește autoprotecția și cooperarea la programele prevenționale. În condițiile aspectelor prezentate și având în vedere evoluția fenomenelor meteorologice, în această perioadă, se vor lua măsuri de asanare/desecare a bălților și acumulărilor de apă ca urmare a ploilor abundente precum și informarea populației despre pericolul infecțiilor cu virusul West Nile.”

Paremi-se ca astia au tratamente „speciale” pentru virusul mentionat. Tratamente care doboara orice alta metoda conventionala folosita in lume si anume desecarea baltilor. O fi umbland prin cartiere sa caute baltile formate din cauza ploilor abundente? Adica lasi vegetatia sa atinga 2 metri pe alocuri, de stropit cu avionul nu se mai aude nimic si virusul e „distrus” de aceasta desecare a „baltilor” formate de ploaie?

„Informarea si educarea populatiei” e mentionat in anunt. Cunoasteti vreo metoda prin care tembelul asta, primarelul „mocheta”, a informat si mai ales „educat” populatia in vreo directie? In afara de data si ora la care plecau autocarele la mitingurile PSD, mai stiti vreo informare facuta de mai marele pesedist? Clar ca nu.