Urban Bacau Info

Băcăuancă preluată cu elicopterul Smurd de pe vârful Toaca.

In data de 13 iulie, salvamontistii Neamt au intervenit in zona varfului Toaca, pentru a evacua de urgenta o femeie de 42 de ani din Bacau care acuza dureri abdominale. A fost solicitat elicopterul SMURD pentru transport.

Salvatorii montani au transportat victima pe UT 2000 spre heliportul de lângă Vârful Lespezi iar elicopterul SMURD a decolat de pe aeroportul din Iași și în aproximativ 40 de minute a ajuns.

„Intereventia a durat maxim 120 de minute de la momentul decolarii de pe aeroportul din Iasi . Foarte probabil in cazul unui transport terestru in acest timp deabia daca am fi coborat victima cateva sute de metri diferenta de nivel . Transportul pe distanta de aproximativ un km intre locul de unde am preluat cazul si pana la heliport trece printr-o zona stancoasa , apoi urca printr-un culoar de jneapan greu de patruns . Desi se aflau in vacanta ,doi salvatori montani din Arges au sarit imediat in ajutorul echipei si asta a facut ca suferinta victimei pe transport sa fie mai de scurta durata. Le multumim pentru acest gest care dovedeste inca o data ca suntem o mare familie condusa de unica stare de spirit ce guverneaza salvarea montana din Romania.” au spus cei de la Salvamont Neamt