Pareri

Piti minte, Habitat dezminte si beneficiarii caselor suporta nepasarea administratiei!

Visul frumos inceput in anul 2017 si a avut numitor comun Habitat for Humanity, asociatia care face case in toata lumea si chiar intr-un timp record, case ce sunt construite pentru familiile cu venituri reduse din mai multe tari.

In 6 octombrie 2017 a ales Romania, Bacaul, dupa ce in 2015 au mai facut 8 case alaturate zonei in care se afla cele 36 de case. Cei de la Habitat for Humanity au cooptat companii mari pentru donatii, i-au pus la munca pe cei care beneficiau de aceste case (1000 de ore de munca), au cooptat Primaria Bacau care s-a aratat interesata de viitorul acestor familii si astfel s-au apucat de treaba. In 5 zile au fost terminate cele 36 de case dupa care Primaria, conform angajamentului facut, urma sa traga utilitatile pana in zona acestor case. Piti a fost voluntar pe acel santier si s-a bucurat de o baie de imagine la televiziunile locale si nationale in acele momente, dupa care….a uitat de promisiuni.

Oamenii au tot asteptat, Piti a tot promis ca le vor duce utilitatile in zona, plus drumul. Au trecut 2 ani si se pare ca rabdarea oamenilor a ajuns la final. Astfel, vineri s-au reunit in fata Primariei pentru a protesta vizavi de indiferenta autoritatilor locale in ceea ce-i priveste.

Pentru a nu fi vizibil prea mult protestul din strada, acestia au fost chemati in cabinetul incompetentului social-democrat unde, pe un ton absolut iritat de tupeul beneficiarilor, a inceput sa-i „certe” pentru ca nu mai au rabdare.

A inceput sa insire minciunile legate de datarea documentelor trimise de cei de la Habitat for Humanity spunand ca ele au fost trimise in luna mai a acestui an si ca el, marele edil bacauan demn de #nimic, nu mai are ce discuta cu acea asociatie. Dupa ce strangea mana cu ei in 2017, dupa ce a folosit „imaginea” ajutorului oferit de acestia celor 36 de familii de bacauani, acesta, fiind un Zmeu al zmeilor local, atotstiutor a tuturor legilor, se repeta in a le spune acestor beneficiari ca „drumul spre iad e pavat cu intentii bune”. Am socotit ca Iadul e Piti-poncul incompetent si intentiile bune cu care e pavat sunt cei de la Habitat for Humanity.

Priviti actele de mai jos, cele pe care le-am obtinut in exclusivitate de la beneficiari si Habitat for Humanity si concluzionati cu clipul video live facut de cei de la Euro Tv!

Dupa intalnirea la care beneficiarii au fost din nou „ametiti” de actele fluturate de Piti si care erau din alta poveste decat cea despre care era vorba in cazul de fata, cei de la Habitat for Humanity au transmis un comunicat prin care dezminte informatiile prezentate de edil si mentioneaza ca sunt „profund mahniti” de acest lucru.

Cititi-l si dvs:

Vin astia si fac 36 de case pentru niste bacauani care nu beneficiaza de acest lucru, acestia din urma platesc casele in rate timp de 20 de ani si muncesc minim 1.000 de ore la ridicarea lor si tu, edil preocupat de nevoile bacauanilor carora le-ai cerut votul in 2016 sa dai cu piciorul plin de ironii pacatoase si afirmand o serie de informatii eronate. Cat de penibil poate fi si pana unde poate ajunge?

Sa fii jurist si sa cunosti in detaliu ceea ce inseamna acest proiect pentru ca apoi sa afirmi ca „ei vor utilitati gratis pana in casa in timp ce acolo e proprietatea lor” e peste toate. Sa fi uitat ca acolo e terenul Primariei? Sa nu stie ca Primaria e obligata sa duca utilitatile cu magistrala pana in fata imobilelor acestora, in timp ce terenul din acel mic cartier e domeniu public? Cu siguranta ca nu! O fi rea vointa? Eu zic ca da!

In cadrul intalnirii de la Primarie si-a facut aparitia vesnicul pupator de moaste ciumate „bibirica”, oficiosul de la Desteptarea si a incercat, fara sa mire pe cineva, sa se erijeze in avocatul lui Piti. Tembelul, ca altceva nu poate fi, a confundat domeniul din cartierul acestor case cu unul proprietate privata, habarnist fiind in ceea ce priveste detaliile din acte. Noroc cu ziaristul ce e cunoscut pentru coloana vertebrala si corectitudine, Gabriel Pop, cel care activeaza pe la Radio Romania Actualitati si g4media.ro si care l-a contrat pe primar in ceea ce priveste interventia lui „bibirica”.

In emisiunea „Cazuri si necazuri urbane”, Gabriel Balan si Danut Radu a dezbatut irealitatile prezentate de primarul Bacaului chiar la fata locului, acolo unde cele 36 de familii de bacauani nu pot inca sa locuiasca din lipsa utilitatilor.

Problema celor 36 de beneficiari a ramas si Urban Bacau si-a prous sa urmareasca evolutia in urma careia vom incerca sa va informam despre noutatile aparute.