Politica

Dan Barna, desemnat candidatul USR la prezidenţiale!

Delegatii USR s-au intalnit astazi la Teatrul Național din București pentru a-si alege candidatul la prezidentiale. In competite s-au inscris, liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Gotiu, Dumitru Stanca si Dragos Dinulescu.

Din partea USR Bacau au fost prezenti 11 delegati printre care si Lucian Stanciu Viziteu, Andreea Negru si Sebastian Cernic.

USR si PLUS se afla de cateva saptamani in negocieri in vederea stabilirii candidatului Aliantei pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor doua formatiuni au explicat ca va fi un tandem al Aliantei USR-PLUS. Daca Dan Barna va fi prezidentiabilul, atunci Dacian Ciolos va fi propunerea de premier sau viceversa.

In urma voturilor exprimate de cei care au participat la aceasta intrunire, Dan Barna a fost ales candidatul din partea USR la prezidentialele din toamna.

Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară”, a spus Barna. El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României.Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.