Pareri

Poliţia Locală împărţea bilete ieftine la concertul „Plăieşii”. În spatele terasei Green Park!

În seara asta de la orele 20.00 începuse concertul celor de la „Plăieşii” pe la terasa din Cancicov. Mă plimbam cu amicul meu pe aleile din jurul terasei să vedem cum arată „verdele” şi observăm la un moment dat o maşină a Poliţiei Locale cu girofarurile în funcţiune.

Ne hotărâm să mergem spre ei şi să vedem care e treaba. Pe aleea care duce spre Muzeul din Cancicov, vreo 6 maşini. Prima din rând avea deja pus la ştergătoare amenda dată de cei de la Locală. Mergem mai departe şi observăm 4 autoturisme parcate efctiv pe spaţiul verde al parcului. Mă gândeam că Parcul Cancicov e „lovit” de vreo reconfigurare a administraţiei primarului „mochetă” făcută peste noapte.

Mergem la geamul maşinei în care se aflau agenţii de la Locală şi îi întreb ce fac. „Oferim bilete la concertul celor de la Plăieşii”. Zâmbesc. Ne povestesc în continuare că încearcă să-şi facă treaba şi că dau amenzi pentru că altfel lumea nu înţelege să respecte legea. „Nu e posibil să vii în parc cu familia sau eventual la concertul de alături (la terasa de care vă vorbeam) şi să îţi parchezi autoturismul la scărilor. Încercam să ne facem treba pentru care suntem plătiţi”. Ne arată lista lungă a celor care sunt amendaţi de echipaj numai astăzi.

Un autoturism de lux cu numere de Germania „zace” chiar în faţa lor şi la un moment dat apare proprietara, îmbrăcată elegant şi parcă neînţelegând ce se petrece. „Aţi parcat neregulamentar doamnă”, îi explică agentul. Tocmai venise de la terasa parcului unde nu putea ajunge pe tocurile pantofilor scumpi prin gropile aleilor. Îşi dorea să etaleze bolidul fix acolo pe aleea parcului. A plătit dublu masa din seara asta.

Nu avem locuri de parcare, nu avem infrastructură, nu avem legi drastice dar parcă, zic eu, avem nevoie de niscaiva bun simţ înainte de toate astea. Dar e mai simplu să fii cocalar de BMW…

Respect agenţilor care astăzi îşi făceau treaba pe aleea parcului plină de autoturisme parcate neregulamentar. Altfel, civilizaţia va pătrunde mai greu în căpşorul nostru…

One thought on “Poliţia Locală împărţea bilete ieftine la concertul „Plăieşii”. În spatele terasei Green Park!

Comments are closed.