Pareri

Cât de „mediteranean” o fi cârnaţii „cabanoşi” din Cancicov?

Festivalul „fructelor de mare” a început în Parcul Cancicov. Zona centrală, cea din jurul fântânii arteziene era astăzi împânzită de câteva rulote ce erau pregătite de un amestec mediteranean gustos pregătit pentru băcăuanii înnebuniţi după asta.

Am trecut să vedem şi noi minunăţia de mâncare de acolo. Miros îmbietor şi lume destulă, mesele pline de oameni ce savurau mâncarea vândută la rulotă.

Am privit la un meniu simplu ce costă 30 de lei, ne numărăm cu grijă şi ies 7 suflete. Două familii cu 3 copii în total. Facem un calcul simplu şi ne ies vreo 210 lei pentru a ne aşeza la masă. Doar pentru acel meniu fără a mai socoti vreo bere sau apă plată. Ne gândim că banii ăştia îi câştigăm în 4 zile de muncă şi nu ne surâde ideea.

„Amice, cumpărăm 15 kilograme de carne şi facem mâncare pentru o săptămână”, îmi spune zâmbind prietenul cu care ieşisem în zonă.

Ceea ce ne-a atras atenţia la un moment dat la una din rulote a fost o tigaie uriaşă de-a lor în care se prăjeau nişte cârnaţi cabanoşi. Amicul mă întreabă în glumă: „Ăştia o fi din meniul mediteranean? O fi făcuţi din carne de rechin sau balenă sau i-o fi cumpărând de la Ana şi Cornel de peste drum?”. Privesc şi mă întreb dacă o fi având dreptate. Naiba ştie.

A fost doar o excepţie, în rest, mâncarea arată şi miroase atrăgător. Doar să aveţi destui bani la voi şi treaba-i bună. Dacă nu, aveţi opţiunea de a savura aerul curat şi liniştea de la intrarea parcului.