Local

Scandal pe tema unui nou proiect imobiliar in centrul municipiului!

Cand vine vorba de noi proiecte imobiliare, investitorii au tendinta de a le ingramadi fix in mijlocul orasului si fix intre alte doua blocuri, pe cat posibil la gura buricului orasului deja prea aglomerat ca deh, acolo e pretul cel mai bun pe care il pot percepe noilor locatari.

In timp ce la marginea orasului zac sute de terenuri pline de boscheti, astia nu au vreo intentie de a construi acolo unde de fapt ar cam fi normal intr-un oras deja supraaglomerat.

In acest caz, locatarii blocurilor vecine sar in sus si reclama faptul ca se construieste haotic in spatiile deja mici ramase intre imobilele existente si dispare tot mai mult spatiu verde din orasul care e aproape total betonat.

Asa se intampla si cu proiectul aflat in derulare la intersectia strazilor Soimului cu Razboieni acolo unde Conbac ar trebui sa ridice un bloc de 8 etaje la standardele cele mai exigente. 80 de reclamatii au aparut in urma acestui proiect si consilierii au de gandit bine in ceea ce priveste autorizatiile date pentru acest imobil.

„Păstrăm condițiile reglementate prin PUG-ul Bacăului. Când am pornit cu acest proiect am luat în calcul că în zona centrală normal este să fie clădiri cât mai înalte, ca peste tot în lume. Și ținând cont că în capătul străzii Războieni mai sunt două blocuri înalte, de P plus 11 și P plus 12, precum și pe strada Nicolae Bălcescu, am zis că este normal să creștem zona pe regim de înălțime. În arhitectură există, de altfel, o teorie care spune că forma orașelor trebuie să fie de la margine spre centru ascensională, în formă de piramidă. Procentul de ocupare a terenului (POT) în zonă este permis la 80%. Noi venim cu un POT de 70%. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) permis în zonă este 8, iar noi venim cu un CUT de 7. Am propus o clădire care din punct de vedere legal respectă toate normele impuse. Am făcut studii de specialitate, studii de impact asupra mediului (despre zgomot, noxe, studiu de însorire etc). Ele nu sunt obligatorii, dar am vrut să demonstrăm că lucrarea nu afectează mediul și comunitatea.” declara Cristian Lefter, arhitect.

Asteptam totusi ca la un moment dat, investitorii imobiliari sa ia in calcul si zonele marginase pentru constructia de imobile, astfel incat orasul sa poata respira si putin aer curat.

2 thoughts on “Scandal pe tema unui nou proiect imobiliar in centrul municipiului!

  1. Buna seara. Cine a platit pentru reclama in care apare domnul Cernic ?

Comments are closed.