Local

Cum se bănuia, acoperișul de la Colegiul Economic nu avea autorizație de construcție!

Dupa cum se banuia, șarpanta distrusă de furtuna de acum câteva zile, de la Colegiul Economic din Bacău, nu avea autorizație de construcție și nici certificat de urbanism, dezvăluie primarul municipiului, Cosmin Necula.

Precum se știe, furtuna din data de 3 iulie, a distrus mai multe acoperișuri din municipiul Bacău, unul dintre acestea fiind cel al Colegiului Economic Ion Ghica.

Vântul deosebit de puternic a dat jos o jumătate din șarpantă, care a căzut peste mașinile parcate în curtea instituției. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pentru că furtuna a început după ce elevii au terminat proba scrisă din cadrul Bacalaureatului.

Conform celor declarate de prof. Relu Cojocaru, directorul colegiului, acoperișul fusese refăcut în urmă cu zece ani, în 2009.

În această stare a fost predat municipalității băcăuane, la transferul din 2012, însă, în arhivele Primăriei nu se găsește nici un act de autorizare pentru execuția șarpantei.

“Este clar că nu putem lucrurile așa, însă un alt acoperiș nu vom face. Vom respecta exact legislația și vom realiza acolo o hidroizolație care să protejeze clădirea conform standardelor. O șarpantă nu are ce caută acolo”, a declarat primarul Cosmin Necula.