Local

Un violator eliberat de 2 luni a terorizat un sat din Bacau!

Un recidivist de 25 de ani din județul Bacău a fost trimis din nou în spatele gratiilor după ce a încercat să violeze o femeie, pe care a amenințat-o cu un cuțit.

Victima a reușit să scape și să ceară ajutor, iar polițiștii au aflat că individul intrase în casă și peste alte familii, care, în urmă cu mai mulți ani, au depus mărturie împotriva lui.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și lista de acuzații este lungă.

Individul în vârstă de 25 de ani, trimis în spatele gratiilor pentru şase ani, fiind condamnat pentru viol, a fost eliberat în urmă cu două luni.

De când s-a întors acasă a semănat teroare prin sat. Oamenii povestesc că a ameninţat că se va răzbuna pe cei care au depus mărturie împotriva lui şi chiar a intrat peste ei în casă. În vizorul lui s-a aflat inclusiv femeia care l-a acuzat atunci de fapte oribile.

Cătălina Păduraru, IJP Bacău: “Poliţiştii au luat măsura reţinerii unui tânăr de 25 de ani bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violente, ameninţare, violare de domiciliu şi tentativă de viol. Acesta a fost prezentat instanţei care a dispus măsura reţinerii preventive pentru 30 de zile.”

Psihologii spun că indivizii care recurg la astfel de gesturi au nevoie de ajutor de specialitate, fiind extrem de periculoşi.

Lorena Bolfă, psiholog clinician: “Comportammentul unui violator nu este un act în sine, ci este nevoia de a domina persoană, fie că este vorba despre o persoană de sex feminin, fie de sex masculin şi nu este important acest lucru, ci este importantă nevoia de a-şi satisface acest dezechilibru fizic şi emoţional sau această nevoie de agresivitate.”

În urmă cu o lună, tânărul ar fi violat o altă femeie din sat. Dar victima a ales să îl ierte. Poliţiştii cercetează acum dacă nu cumva aceasta a fost ameninţată pentru a nu depune plângere.

Sursa: stirileprotv.ro