Diverse

RO-ALERT. Din nou eşec pe plan local. Mesajul a ajuns la băcăuani la 15 minute după începutul vijeliei!

Serviciul de alertare a populaţiei RO-ALERT, a întârziat din nou ieri. Ieri, când furtuna a făcut ravagii în câteva locaţii din municipiu.

Nu e prima oară când acest serviciu nu funcţionează atunci când trebuie şi s-a întâmplat şi ieri ca băcăuanii sau mai bine zis o parte dintre băcăuani să primească mesajul RO-ALERT la 15 minute după ce a început vijelia. Practic, era pe finalul intensităţii în momentul primirii alertei.

ISU a declarat că această întârziere a avut loc din cauza următorilor factori:

Selectarea manuală a 60 de localităţi din judeţul Bacău, primirea avertizării nowcasting de la Serviciul de Prognoză a Vremii cu doar 4 minute înainte de a începe furtuna şi nu în ultimul rând din cauză că nu toate reţelele de telefonie mobilă transmit rapid şi concomitent aceasta alertă.

Aşadar siguranţa noastră nu stă în investiţia de zeci de milioane de euro făcută în dreptul acestui serviciu ci în oamenii care introduc MANUAL localităţile şi în reţelele de telefonie mobilă care vor răspunde prompt acestor solicitări ISU.

S-a dovedit încă o dată că serviciul nu este 100% eficient şi nu a atins nici măcar minimul de încredere vizavi de populaţia care se aştepta la altceva.