Local

În timp ce la Insulă nu vedem nimic, la Centură treaba merge. Răzvan Cuc, a fost prezent astăzi într-o nouă vizită de lucru.

În timp ce la Insula de Agrement nu mai vedem vreo mişcare şi nici vreun nivel de avansare al lucrării, la Centură treaba merge. S-a convins de asta astăzi şi Ministrul Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent astăzi într-o nouă vizită de lucru pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău, alături de directorul general al CNAIR, Narcis Ștefan Neaga, și directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.

A fost analizat stadiul lucrărilor, gradul de execuție al acestora apropiindu-se la acest moment de 30 la sută, potrivit constructorilor, în condițiile în care au existat unele întârzieri cauzate de ploile din ultima perioadă.

Reamintim, Varianta Ocolitoare Bacău este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova”. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul atribuit în urma licitației are o valoare de 668,3 milioane lei (aprox. 144 milioane de euro) fără TVA și prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 6 luni proiectarea și 30 de luni perioada de execuție, cu o perioadă de garanție de 84 de luni de la data finalizării acestora.

In vizita pe santier, ministrul Razvan Cuc s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor si de constructor. Desi la aceasta data ar fi trebuit finalizata proiectarea centurii Bacaului, constructorul deja a finalizat 30% din lucrari.” se arata in comunicatul DRDP Iasi.