Comunicat de presa

Activitati preventive ale politistilor bacauani destinate copiilor aflati in vacanta.

Și în această săptămână, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfășurat activități preventive adresate copiilor aflați în vacanță.

Astfel, azi, 04 iulie a.c. polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmi şi reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău au adresat recomandări preventive copiilor şi adulţilor aflaţi în Parcul Cancicov.

Toţi copiii prezenți în parc au interacționat cu poliţiştii șiau primit informații preventive pentru siguranţa lor în parc, pe stradă sau în mijloacele de transport. Totodată, poliţiştii au sfătuit adulţii şi copiii cu privire la pervenirea furturilor din locuinţe şi înşelăciunilor prin metoda „accidentul” şi „pomana”.

Împreună cu polițiștii au fost prezenți și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău şi Gruparea Mobilă de Jandarmi, care au oferit copiilor şi bătrânilor pliante cu recomandări preventive, dar și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, care au reamintit copiilor pericolele cu care se pot confrunta și de care trebuie să se ferească.

În următoarea perioadă polițiștii vor fi în continuare prezenți în mijlocul copiilor, în cadrul școlilor de vară, a taberelor școlare sau în diverse locuri publice pentru ovacanță în siguranță.