Local

Primarul „Mochetă”, Cosmin Necula, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și prejudicii de peste jumătate de milion de lei!

Primarul social-democrat în funcție al Bacăului, Cosmin Necula, a fost trimis marți în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu și un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei, potrivit unui comunicat al Dorecției Naționale Anticorupție. Alături de el, a fost trimis în judecată și fostul viceprimar, Ștefan Dragoș Daniel, de la ALDE. Ștefan a fost exclus din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și demis din funcția de viceprimar luna trecută, pe fondul unui conflict cronic cu primarul Necula.

Concret, cei doi sunt acuzați de DNA de săvârșirea infracțiunii de participație improprie (sub forma determinării) la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii precizează că la data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

”Ca urmare a demersurilor celor doi inculpați, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ și în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, a dispus finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 lei respectiv 15.000 de lei) deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse”, mai precizează procurorii.

DNA subliniază că, prin finanțarea respectivelor proiecte, au fost încălcate dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și au fost vătămate interesele legale ale solicitanților care au întrunit un punctaj mai mare.

”Corelativ, cele două asociații, beneficiare ale fondurilor, au obținut un folos necuvenit constând în acordarea de finanțări nerambursabile la care nu erau îndreptățite potrivit dispozițiilor legii mai sus menționate”, conchid procurorii.

Sursa: g4media.ro

2 thoughts on “Primarul „Mochetă”, Cosmin Necula, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și prejudicii de peste jumătate de milion de lei!

Comments are closed.