Vreme

Prognoza meteo pentru astazi!

Marti (2 iulie)
Vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic accentuat în orele amiezii în cea mai mare parte a ţãrii, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În nordul şi nord-estul ţãrii, precum şi la munte din a doua parte a zilei, treptat instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri şi perioade în care local se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã, iar punctiform cantitãţile de apã ce se vor înregistra fie în intervale scurte de timp fie prin acumulare vor fi mai însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în sud şi sud-est, vântul va sufla slab şi moderat, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade (cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zonele de câmpie şi podiş unde frecvent se vor atinge 35…37 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 25 de grade.

In Bacau sunt anuntate temperaturi ce vor atinge 37 grade Celsius si o temperatura resimtita de 41 grade Celsius. Dupa amiaza sunt posibile averse scurte de ploaie si instabilitatea atmosferica se va accentua spre seara.

Sursa: jurnaldevreme.ro