Pareri

Gabriel Armanu, schimbat din funcția de coordonator al echipei de seniori a CSM Bacău!

L-am cunoscut personal pe antrenorul care stie sa faca minuni. Ma pot lauda ca i-am strans mana si parca nu-mi venea sa cred ca am ajuns sa cunosc oamenii mari ai sportului bacauan. Daca vrei sa vorbesti de handbal, spune Armanu si ai spus cam tot.

Un om sufletist si devotat lucrurilor bine facute, a ajutat la un moment dat intr-una din campaniile „Vreau sa ajut” initiate de mine si amicul Marian. A dorit sa ajute si atat, n-a vrut mentionarea numelui si nici n-a dorit detalii despre ceea ce vroiam sa facem cu banii pentru ca a vrut sa faca un gest simplu fara vreo „culoare” de populism ieftin.

Astazi citesc o stire in care se mentioneaza numele lui si ma „afund” in detalii. Daca e vorba de CSM Bacau e clar ca e mana lui Javriliu pentru demiterea din functia de coordonator al seniorilor de la sectia de fotbal. Ala nu suporta progresul si calitatea unui om ce iese in evidenta si face tot felul de trocuri ieftine si demne de jegul unei societati imbolnavite. Asa a considerat el, asa s-a sfatuit cu cei din Consiliu si asa a facut. El taie si spanzura si e jupan acolo unde l-a „montat” partidul ciumat.

De la 1 iulie, Gabriel Armanu nu va mai avea atribuții vizavi de echipa de seniori a clubului CSM Bacău, așa a decis conducerea clubului băcăuan. Tehnicianul va fi coordonatorul echipelor de juniori și antrenor al echipelor de juniori I și II. După ce a promovat în Liga Zimbrilor în vara anului trecut, Gabriel Armanu i-a cedat conducerea tehnică lui Eden Hairi, însă a revenit la cârma echipei într-un moment critic, când CSM Bacău se afla pe penultimul loc și a reușit să o salveze de la retrogradare fără baraj, terminând sezonul precedent pe locul 10.

analizati si voi cele doua declaratii date de cei doi oameni implicati si judecati singuri pentru a nu continua eu sa-l „ung” pe Javriliu intr-un articol in care e mentionat numele unui OM mare din handbalul bacauan.

Gavriliu: ”După ce m-am consultat cu colegii, consilierii sportivi și secția de handbal, am ajuns la concluzia, care a fost trecută și prin Consiliul de administrație al clubului, că Gabriel Armanu nu poate să dea randament maxim ocupându-se concomitent de coordonarea seniorilor și de pregătirea grupelor de juniori. Asta dacă vrem ca el să-și îndeplinească atribuțiile la capacitate maximă. Iar cum el nu a dorit să fie antrenor la echipa mare, fiind mai apropiat de juniori, am considerat că așa este mai bine pentru club. Domnul Armanu rămâne, însă, în familia CSM Bacău ca antrenor, a fost plătit pentru tot ce face și a făcut. Vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru aportul pe care și l-a adus. Am purtat discuții cu câțiva potențiali coordonatori pentru echipa de seniori, dar nu am luat încă o decizie”.

Armanu: ”Mi s-a comunicat că, de la 1 iulie, nu mai sunt coordonator la echipa de Liga Națională. E un final de capitol, după un sezon în care am reușit să ne îndeplinim obiectivul, iar eu personal am satisfacția că, din postura de antrenor, după ce am preluat echipa de pe penultimul loc, am reușit să evităm retrogradarea și am scăpat și de participarea la baraj. Respect decizia luată de conducerea clubului și mă voi dedica în continuare sarcinilor care mi-au fost trasate în cadrul secției de handbal, unde am fost promovat coordonator peste echipele de juniori. Îmi doresc să avem un centru de copii și juniori puternic, cu echipe la toate categoriile de vârstă și sper ca în acest proiect să am parte în continuare de susținerea domnului director, așa cum m-a sprijinit și în perioada în care am lucrat împreună la Liga Națională. În orice caz, este un semnal de alarmă faptul că doar unul dintre juniorii noștri a semnat în această vară cu echipa de Liga Națională, situație care ne arată că, în ultimii doi ani, nu am avut o strategie coerentă la nivel de juniori.”