Urban Bacau Info

„Da, Parcul Cancicov e în pericol” a declarat Cernic Sebastian în emisiunea „Cazuri şi necazuri urbane” de ieri.

Aşa cum ne-am obişnuit, în fiecare duminică aveţi posibilitatea să urmăriţi emisiunea „Cazuri şi necazuri urbane„, emisiune transmisă pe pagina de facebook Urban Bacău, moderatorii Bălan Gabriel şi Dănuţ Radu încercând a face analiza unui caz fericit sau nefericit care s-a întâmplat sau e pe cale să se întâmple în oraşul lui Bacovia.

Săptămâna trecută, emisiunea a avut ca subiect OUG pe Cod administrativ, cea care schimbă regulile în hotărârile luate de Consiliile Locale, gândul nostru ducându-ne în primul rând la proiectul respins de 3 ori de opoziţia băcăuană şi anume, „Modernizarea Parcului Cancicov”. Proiectul primarului Necula ar permite închirierea a 24 de loturi pentru agenţii economici în Parcul Cancicov, lucru ce ar genera o sumedenie de probleme, mai ales că acest proiect ar putea tranforma singurul parc din municipiu într-un şantier în momentul în care în multe zone dorite a fi închiriate nu beneficiază de utilităţi, lucru ce ar trebui făcut şi momentul poate fi catalogat ca o „sfârtecare” a spaţiului verde de aici.

Invitatul emisiunii, domnul Cernic Sebastian, Vicepreşedinte al filialei municipale USR Bacău, a încercat să menţioneze punctul de vedere, cel personal şi cel al partidului din care face parte, dat fiind că el s-a numărat printre „pompierii” care au reuşit să stopeze proiectul de hotărâre iniţiat.

Da, parcul e în pericol şi e important ca cetăţenii să înţeleagă că, odată cu adoptarea noului Cod Administrativ, iniţiatorului îi va fi mai uşor să adopte un asemenea proiect. Clar, Parcul Cancicov nu are nevoie de încă 15 spaţii comerciale din două motive. Pentru că e singurul parc în care băcăuanii îşi pot găsi liniştea şi pentru că ne aflăm deja la o „cotă” de 18mp de spaţiu verde pe cap de locuitor în moment ce Uniunea Europeană ne „obligă” la un 26mp de spaţiu verde pe cap de locuitor” a spus Cernic Sebastian.

Ne întrebăm de ce Primăria se „grăbeşte” cu adoptarea acestui proiect în momentul în care Insula va fi terminată curând, aşa cum susţin autorităţile locale şi acolo pot şi trebuiesc chiar amplasate aceste caşcarabete ale „afaceriştilor” ce doresc să le ofere băcăuanilor „necesarul” de apă plată şi îngheţată. Deja parcul e adeseori invadat de autoturisme, unele ce ce îşi fac drum spre actualele chioşcuri pentru a le distribui marfa.Dacă mai apar alte spaţii comerciale ne putem gândi că aici va fi o circulaţie intensă de maşini care vor trebui să le aducă marfa agenţilor economici, plus maşinile care vor trebui să ridice gunoiul s.a.m.d.

Cernic Sebastian a reamintit punctul de vedere al USR Bacău vizavi de acest proiect dorit de administraţie şi anume că „Parcul trebuie să rămână parc şi atât!”

Parcul Cancicov are nevoie de un Skate Parc de exemplu pentru că sunt acuzaţii precum că cei împătimiţi au stricat pavelele prin centrul oraşului. Există spaţii în parc care nu sunt folosite, de exemplu în vecinătatea restaurantului şi în partea dinspre Poliţie, spaţii care nu sunt momentan puse în valoare” a mai spus Cernic.

Speranţa lui Cernic Sebastian rămâne cea legată de eşecul în a adopta pe viitor acest proiect de către administraţia locală.

One thought on “„Da, Parcul Cancicov e în pericol” a declarat Cernic Sebastian în emisiunea „Cazuri şi necazuri urbane” de ieri.

 1. Avem nevoie de spatii verzi, de parcuri.
  De ce nu se amenajeaza parcul din Gheraiesti?
  De ce nu se amenajeaza o promenada pe lacul de acumulate?
  Ar putea fi facut un loc frumos de plimbare pt pietoni, biciclete.
  Este un loc frumos neexploatat.
  Nu distrugeti si putinul care exista!
  In parcul central nu s.a investit nimic, de ani de zile. Aleile sunt distruse, cand ploua miroase a apa statuta, ansambul de sculpturi in lemn nu s.a mai refacut, acum vreti sa instalati chioscuri…asta credeti ca lipseste din parc?

Comments are closed.