Local

Accident cu 5 morți la Vaslui! O mașină înmatriculată în Bacău a provocat TRAGEDIA.

Accidentul cu 5 victime decedate s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică pe DE 581 si a fost provocat potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor rutieri, de un şofer în vârstă de 31 de ani care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

“Un autoturism înmatriculat în judeţul Bacău, condus de un şofer de 31 de ani, care circula dinspre Bârlad către Tecuci, în zona km 63 + 200 de metri, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autoturism din Bulgaria, care mergea pe aceeaşi direcţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Bucureşti, condus regulamentar de un tânăr de 34 de ani. În urma coliziunii a rezultat decesul a cinci persoane, patru din autoturismul din Bacău şi conducătorul auto din maşina înmatriculată în Bucureşti. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În data de 30 iunie 2019, la ora 01.47, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a fost solicitat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112, despre faptul că pe Drumul European (DE) 581, pe raza localității Bădeana, comuna Tutova, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme și sunt 12 victime.

Dat fiind numărul foarte mare de victime, a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție al Județului Vaslui. La fața locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă (cu module pentru descarcerare) și o autospecială pentru descarcerare grea, 6 echipaje SMURD – dintre care 4 ambulanțe tip B2 (EPA), 1 ambulanță tip C1 (TIM) și 1 ATPVM (autospecială pentru transport victime multiple), precum și 4 ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. La locul accidentului au fost deplasate și două echipaje de poliție.

La sosirea echipajelor de intervenție, la fața locului au fost găsite 12 victime, dintre care 8 erau încarcerate. Dintre cele 8 victime încarcerate, 4 au fost declarate decedate, printre care și un minor, cu identitate și vârstă necunoscute. Opt victime au fost transportate la spital, trei dintre acestea fiind într-o stare foarte gravă. Cu toate eforturile depuse de medici, la spitalul municipal din Bârlad a decedat și o a cincea persoană.

Pe timpul derulării evenimentelor au fost alertate și alte spitale din zonă pentru a avea capacitatea de primire a victimelor. Una dintre victimele accidentului a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar medicii de aici au decis transferarea acesteia la o unitate medicală din municipiul Iași.

Celelalte persoane rănite, în funcție de starea în care se află, fie sunt supuse unor intervenții chirurgicale, fie li se acordă îngrijiri medicale de specialitate .

În acest accident rutier cu victime multiple au fost implicate și două persoane având cetățenie bulgară, care se deplasau spre sudul țării cu un autoturism marca Skoda înmatriculat în Republica Bulgaria.

La această acțiune, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a participat cu 3 ofițeri și 33 de subofițeri, dintre care 14 paramedici. Acțiunea a fost condusă de inspectorul șef al ISUJ ”Podul Înalt”