International

A șasea zi de caniculă în Europa a adus noi incendii în Spania. Opt persoane au murit în Franța, Spania și Italia

Noi incendii au izbucnit sâmbătă în Spania, unde temperaturile rămân caniculare, la fel ca în restul Europei, au anunțat autoritățile. Peste 700 de soldați, sute de pompieri și elicoptere se luptă cu incendiile din centrul și nord-estul Spaniei, unde temperaturile au atins 42 de grade. După ce vineri recordul de căldură a fost atins în sudul Franței, aproximativ 46 de grade Celsius, neobișnuita căldură pentur iunie s-a dus spre nordul țării. Până acum au fost raportate cel puțin opt decese legate de caniculă, cinci în Franța, două în Spania și una în Italia, dar bilanțul este așteptat să crească, potrivit AFP.

Valul de căldură, de o intensitate excepțională pentru luna iune, a produs multe incendii de vedgetații, ceea ce a forțat oamenii să își părăsească locuințele.
În Spania, un incendiu a izbucnit vineri noapte în orașul Almorox (centru) și a devastat 2.000 de hectare, propagându-se spre regiunea Madridului.
La 60 de km sud-est, un alt incendiu face ravagii aproape de orașul Toledo.

Un al treilea incendiu a afectat zona, la 60 de kilometri vest de Almorox.

În nord-estul țării, în Catalonia, un imens foc care a izbucnit miercuri și care a distrus de atunci a distrus mii de hectare a fost în sfârșit stabilizat.
Sâmbătă, în Spania, au fost peste 36 de grade în cea mai mare parte a țării, dar au atins și peste 40 de grade în centru, inclusiv în Madrid, și în sud.
Incendii au izbucnit și în Franța, în regiunea Gard, unde a fost înregistrat recordul de căldură, și în Italia. 

În Londra, spre după-amiază se aștepta ca temperatura să depășească 34 de grade, potrivit BBC.