Local

Masuri urgente pentru restabilirea normalitatii in functionarea serviciilor de taximetrie din zona Aeroportului. Mai exact domnilor?

De ani de zile, nemultumirile celor care calatoresc cu avionul din Aeroportul Bacau vizavi de serviciile de taximetrie existente in zona sunt foarte cunoscute. Arhicunoscute. Au fost controale peste controale si amenzi. Si nimic. Smecherii fac ce vor si cum vor acolo pentru ca e „terenul lor”.

Pot refuza o cursa doar pana la Narcisa ca e prea scurta si pot cere de 5 ori mai mult pentru o cursa pana in Gheraiesti de exemplu. Ca asa considera ei, mai exact, unii dintre ei. Ori fac jecmaneala in zona ori nu mai fac. Vorbim despre clienti care circula cu avionul deci si posibili clienti cu bani buni pentru taximetrie. Nu conteaza ca trancane Loganul din toate incheieturile sau ca rugina se vede de la o posta si nici ca nu pornesc aparatul, conteaza ca smenul cu tarife sa functioneze la prostimea coborata din avion si care trebuie sa ajunga acasa, neavand un autoturism personal.

Azi, 26 iunie, in cadrul sedintei ATOP ( Autorității Teritoriale de Ordine Publică ), subprefectul județului Valentin Ivancea a supus analizei membrilor Comisiei ATOP situația semnalizată de către cetățeni și conducerea aeroportului privind ”monopolul“ pe serviciile de transport oferite pasagerilor precum și nemulțumirile legate de modul de operare a taxiurilor în parcarea aeroportului băcăuan.

La sedinta a participat si directorul Aeroportului Bacau, Oana Chelaru.

Având în vedere că în cadrul Autorității Teritorială de Ordine Publică sunt majoritatea factorilor cu atribuții, s-a stabilit necesitatea elaborării și adoptării cât mai urgente a unui plan de măsuri de către toate instituțiile competente, în vederea restabilirii normalității în funcționarea serviciilor de taximetrie în zona Aeroportului George Enescu din municipiul Bacău.” se arata intr-un comunicat al Prefecturii Bacau

Planul? Zero! E un val si atat, nimic concret nu o sa apara in curand si daca bate vantul mai tare se uita repede. Pe hartie se fac planuri usor si se poate crea o senzatie de normalitate.

Pana atunci, adica pana peste vreo alti 30 de ani, taximetria in zona Aeroportului e „liber profesionista” la smen.