Gandul lui Balan

Douā cazuri diferite. Strigātor la cer de diferite!

Cazul Sorinei din Baia de Aramā a stârnit multe controverse, scoțând la ivealā incompetența autoritāților care nici mai mult nici mai puțin, au tratat un copilaș mai rāu ca pe un infractor periculos.

Din capul locului vreau sā afirm cā o sentințā definitivā nu trebuie pusā în discuție și sincer sā fiu, consider cā Sorina va avea un viitor mai bun în SUA decât în Baia de Aramā. Dar nu cred cā despre asta este vorba. Eu vreau sā pun în discuție modul abuziv și barbar în care s-a pus în practicā aceastā sentințā a Curții de Apel Craiova. Cred cā și un elev de gimnaziu cunoaște cā o hotārâre judecātoreascā este dusā la îndeplinire de un executor judecātoresc. De aici apare și prima mare întrebare.

Ce cāuta acolo procurorul de caz? Care caz? Și chiar dacā prezența acelui procuror la fața locului se justifica, el nu avea dreptul sā atingā și sā bruscheze copila.
Apoi stau și mā întreb la ce a fost necesarā prezența la fața locului a douā echipaje de mascați de la DPIR. IGPR s-a grābit sā dea un comunicat stupid prin care justificau prezența malacilor, doar pentru a controla situația în cazul tensionārii operațiunilor. Bāi specialiștilor în strategia lui pește prājit, pāi tocmai prezența în zonā a mascaților a iritat asistența. Oare nu era mai bine ca executorul judecātoresc sā fie însoțit de niște polițiste, eventual în civil + mama adoptivā + un psiholog din cadrul DGASPC?

Tot pe filmare se observā și niște bāietani pe vestele cārora era scris „INVESTIGAȚII CRIMINALE”. Maimuțoii āia ce cāutau acolo? Ce investigau? De remarcat este faptul cā toți musculoșii poliției purtau veste antiglonț.
Nu pot sā nu compar sālbateca operațiune de la Baia de Aramā unde vitejii statului au „capturat” o biatā copilā nevinovatā, cu misiunea din 3 iunie de lângā Timișoara, când trebuia reținut un infractor deosebit de periculos cu antecedente criminale, pe numele de Marcel Lepa. Vā mai amintiți?
Pentru acea misiune nu a mai fost nevoie de prezența procurorului de caz, a echipajelor de mascați de la DPIR și nici a vestelor antiglonț. Autoritāțile au considerat cā Lepa este un pișorcos și drept urmare doi agenți de la Investigații Criminale și doi agenți din cadrul Poliției Rurale sunt suficienți. Și uite așa agentul Cristian Amariei a devenit erou pentru noi și o pierdere uriașā doar pentru familia lui.

Observați diferența de abordare? Cred cā unele capete pātrate din IGPR n-au observat-o.
Despre asta este vorba și e strigātor la cer!