Sport

România e pregatită de o nouă minune. Cu Franța. Un jucător francez costă cât tot lotul României!

Naționala Under 21 a României i-a lăsat pe toți cu gura căscată la Euro 2019. „Tricolorii mici” au dat de pământ cu Croația, scor 4-1 și au învins cu 4-2 puternica reprezentativă a Angliei, iar acum urmează ultimul meci din grupa C, cu Franța. Pe tricolori nu-i mai sperie nimic acum, după cele două victorii spectaculoase, nici măcar lotul Franței, care este unul plin de vedete, în valoare de milioane de euro.

Astfel, cei mai scumpi jucători din lotul antrenat de Sylvain Ripoll sunt Houssem Aouar, de la Lyon și Ibrahima Konate, de le Leipzig. Ambii mijlocași au o cotă de piață de câte 45 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Astfel, doar un singur jucător din lotul Franței costă mai mult decât tot lotul României, care însumează puțin peste 40 de milioane de euro.

După 4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia, România a acumulat 6 puncte în grpa C și este ca și calificată în semifinale. Franţa are şi ea 6 puncte, iar un egal cu România i-ar garanta cel mai bun loc doi din cele trei grupe (nimeni nu poate ajunge la cota 7, în grupele A şi B). Judecând după cum arată acum clasamentele, „cocoşii” (ca şi noi de altfel) ar prefera să ocupe poziţia secundă, la finalul grupei.

Asta pentru că, potrivit ţintarului fixat dinaintea turneului final, dacă grupa C, a noastră, dă cel mai bun loc doi, locul 1 se va împerechea în penultimul act cu învingătoarea grupei B. Adică, aproape sigur, cu Germania.

Nimeni alta decât campioana europeană en-titre, care a defilat până acum: 3-1 cu Danemarca şi 6-1 cu Serbia. Germania dă în acest moment primii doi golgheteri ai competiţiei Waldschmidt şi Richter.