Sport

Raliul Moldovei Bacau a fost castigat de vicecampionul national, Vali Porcisteanu.

Raliul Moldovei Bacau a fost castigat de vicecampionul national, Vali Porcisteanu. Acesta a castigat etapa a treia a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Moldovei Bacau, si este noul lider al clasamentului general al pilotilor.

Echipajul Valentin Porcisteanu/Dan Dobre (Citroen C3 R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 10 min 47 sec 9/10, potrivit site-ului Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Pe locul secund s-a clasat echipajul Adrian Raspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5), la 58 sec 7/10, pe trei a sosit cuplul Dan Girtofan/Tudor Marza (Skoda Fabia R5), la 1 min 17 sec 4/10, locul patru a fost ocupat de echipajul Titi Aur/Anton Avram (Skoda Fabia R5), la 5 min 09 sec 3/10, iar pe cinci s-au clasat italienii Stefano Marrini/Davide Bianchi (Mitsubishi Lancer Evo 9), la 7 min 24 sec, etc.

Cu un ecart confortabil inca din prima zi, echipajul argesean Vali Porcisteanu/Dan Dobre a dominat si ziua a doua a cursei, reusind sa castige cinci probe speciale din totalul celor de sambata.

Vali Porcisteanu este noul lider al clasamentului general, fiind urmat de campionul national en titre Simone Tempestini, care nu a participat la Raliul Moldovei Bacau.

Editia a noua a Raliului Moldovei Bacau a avut 106,23 km impartiti in 13 probe speciale si un total de 392,57 km.