Vreme

Prognoza meteo pentru România: 24 – 26 Iunie

Luni (24 iunie)
Vremea va fi în general instabilã în toate regiunile, dar şi cãlduroasã, dupã-amiaza cu disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitãţi, local în cele sud-estice, estice şi izolat în rest. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei şi la începutul nopţii vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi pe suprafeţe mici, mai ales la deal, la munte, în sud-vestul şi nord-estul ţãrii 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade.

Marti (25 iunie)
Vremea se va încãlzi, va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic ridicat dupã-amiaza când, local, în zonele de câmpie şi de podiş, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil şi mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii vor fi manifestãri de instabilitate atmosfericã precum înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil cu aspect de vijelie şi grindinã, la deal, la munte, local în sud, în est şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 13 şi 23 de grade.

Miercuri (26 iunie)
Vremea va continua sã se încãlzeascã şi va fi local canicularã în Câmpia de Vest şi izolat în rest, iar pe arii relativ extinse disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi seara, pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de deal şi de munte vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în nordul litoralului.

Sursa: jurnaldevreme.ro